Αναφερεται ξανά στο ίδιο ζητημα

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος

21/11/16 • 18:45 | UPD 21/11/16 • 18:48

Για άλλη μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τη θέση του αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. Όπως χαρακτηριστικά διαμήνυσε το πρόβλημα για τη χώρα μας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα.

Ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο καιρό ο Σόιμπλε έχει εκφράσει την άποψή του σχετικά με το τι είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα: Δηλαδή, μεταρρυθμίσεις, αφού όπως έχει παρατηρήσει, οι συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους δεν βοηθούν τη δρομολόγηση των απαιτούμενων αλλαγών.

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της, την επόμενη δεκαετία» σημείωνε την Παρασκευή, σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας ότι «όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, σε σημερινές του δηλώσεις και όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να ξεκινήσει να περιορίζει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική, συμπληρώνοντας πως μία τέτοια στροφή πρέπει να γίνει με προσοχή.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα το προτιμούσα εάν ξεκινήσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα», είπε. «Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με έντονη προσοχή», τόνισε, προειδοποιώντας για πιθανό «σοκ» ως αντίδραση σε τέτοια βήματα.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τη Βρετανία για το ενδεχόμενο μαζικών μειώσεων των φόρων στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως όσο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Ένωσης