Η περικοπή χρέους δεν βοηθά

Βόμβα Σόιμπλε: Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της

Sorry. No data so far.

18/11/16 • 18:38 | UPD 18/11/16 • 19:03

Ιδιαίτερα σκληρή παραμένει η στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα του χρέους δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις διαθέσεις του.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».

Έτσι με αυτό τον τρόπο αντέκρουσε για άλλη μια φορά τα όσα είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του που είχε υπογραμμίσει ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Στην συνέχεια ο Γερμανός υπουργός οικονομικών πρόσθεσε: «Δεν έχει κάνει ακόμη (σ.σ. η Ελλάδα) αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Με την ελάφρυνση του χρέους δεν θα μπορεί να κάνει περισσότερα. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα»».

Για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, επισημαίνοντας: «Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της».

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε: «Θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».