Δεν συμφωνεί με όσα είπε ο Ομπάμα

Σόιμπλε: Εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις όποιος μιλάει για κούρεμα του ελληνικού χρέους

17/11/16 • 18:34 | UPD 17/11/16 • 18:34

Την αντίθεσή του με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον η Αθήνα συνεχίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Ομπάμα επισκεπτόμενος την ελληνική πρωτεύουσα επιχειρηματολόγησε αφενός ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελεί την μοναδική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και αφετέρου είπε ότι οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα.

Όπως μετέδωσε το Reuters ο Σόιμπλε δήλωσε: «Με όλο το σεβασμό, οποίος μιλά τώρα για ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, δεν βοηθά εκείνους που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην χώρα. Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο οικονομικά θα κατανοούσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει πολλές δύσκολες μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί αυτό που θέλει να επιτύχει».

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Ευρώπη από την Αθήνα σε μια πιο γενναιόδωρη συμφωνία με την υπερχρεωμένη χώρα, σχολιάζει το Reuters.

Με αυτή του τη δήλωση, την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα συναντάται με την Άνγκελα, ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να προκαταλάβει και την τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Όλα αυτά, όταν μόλις χθες ο Γερμανός υπουργός σημείωνε ότι η χορήγηση ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τη χώρα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου όπως έχει δηλώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα απασχολήσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.