ΔΝΤ για Ελλάδα: Ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

10/11/16 • 18:47 | UPD 10/11/16 • 18:47

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου από την Ουάσιγκτον είπε πως δουλεύουμε με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα βγαίνουν οι αριθμοί.

Θέλουμε ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους. Όταν υπάρξουν θα πάμε το πρόγραμμα στο Δ.Σ. για έγκριση. Δεν έχουμε σκληρό χρονοδιάγραμμα για αυτό, αλλά θα θέλαμε γίνει σύντομα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε την θέση για πρόγραμμα που θα στηριχθεί μεσοπρόθεσμα σε στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ. Δεν ζητούμε περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα, τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταϊσελμπλουμ ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν νέες ιδέες για την ελάφρυνση χρέους είπε: «Το καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε».

«Η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», ξεκαθάρισε. Τόνισε όμως ότι απαιτείται να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους.