Λύση στο επικουρικό ζητούν από τον Τσακαλώτο

09/11/16 • 21:13 | UPD 09/11/16 • 21:13

Την άμεση επίλυση των σοβαρότατων νομικών ζητημάτων και των δυσλειτουργιών που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον ρόλο του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων (Ε.Κ.) σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης, ζητά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Με νέα επιστολή, που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, η ΕΑΕΕ σημειώνει πως τα προβλήματα προέκυψαν με την ψήφιση του ν. 4364/2016 (Φερεγγυότητα ΙΙ ασφαλιστικών επιχειρήσεων), όπου ενώ αδιαμφισβήτητη πρόθεση του νομοθέτη ήταν να αναγνωριστεί ο εγγυητικός χαρακτήρας του Ε.Κ., αυτό έγινε με τρόπο ατελή.

«Ο νέος νόμος δεν προχώρησε στην παράλληλη και αναγκαία κατάργηση άλλων αντικρουόμενων διατάξεων του παρελθόντος. Ετσι, σήμερα το Ε.Κ. φαίνεται να φέρει την υποχρέωση να αποζημιώνει τους δικαιούχους από τροχαίο ατύχημα χωρίς, πλέον, να έχει καμία ανάμιξη στη διοίκηση και διαχείριση της περιουσίας της εκάστοτε υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής επιχείρησης, η οποία βρίσκεται στα χέρια του εκκαθαριστή», σημειώνει χαρακτηριστικά, ζητώντας τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. «Η σύγχυση που έχει προκύψει θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αδικαιολόγητη επιβάρυνση των καταναλωτών, δυσχεραίνοντας συγχρόνως τη λειτουργία του Ε.Κ.», καταλήγει.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου