Η νέα διεθνής καμπάνια «Greeks of the world, welcome home»

03/11/16 • 18:44 | UPD 03/11/16 • 18:50

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώθηκε στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τους χώρους της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής η νέα διεθνής καμπάνια «Greeks of the world, welcome home».

Σκοποί της διεθνούς αυτής καμπάνιας αποτελούν η ευαισθητοποίηση του οικουμενικού Ελληνισμού, η ενθάρρυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων και η δημιουργική συνένωση των δυνάμεών τους, ώστε να συνδράμουν όλοι μαζί με ιδέες και πόρους στην δημιουργία της νέας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της προώθησής της καμπάνιας παρουσιάστηκε και το διεθνές διαφημιστικό σποτ, βασισμένο στο έργο «Καρυάτιδες» της καταξιωμένης εικαστικού Αμαλίας Σωτηροπούλου (η οποία και το παραχώρησε ευγενικά για τις ανάγκες της προσπάθειας).

Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επικοινωνίας έξι διεθνείς Ελληνίδες, δέχθηκαν να συνεισφέρουν τις δυνάμεις τους, συμβολίζοντας τις σύγχρονες «Καρυάτιδες», προσδίδοντας την αναπόδραστη σύνδεση παρελθόντος και παρόντος στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας.

Οι έξι Ελληνίδες που συμμετέχουν στην καμπάνια “Greeks of the World, welcome Home ” είναι άξιες εκπρόσωποι του χώρου δραστηριοποίησής τους. Αυτές είναι η Νίτζια Λογοθέτη (κοινωνική αλληλεγγύη), η Ντόρα Μπακογιάννη (πολιτική), η Κατερίνα Σάββα (επικοινωνία), η Μαρίνα Βερνίκου (καλές τέχνες), η Μαίρη Κατράντζου (επιχειρείν) και η Ελένη Αντωνιάδου (επιστήμη).

Τους κεντρικούς ομιλητές καλοσώρισαν εκ μέρους του forum ο διευθύνων Σύμβουλος του Greek Economic Forum κ. Αντώνης Πιτταράς και ο νομικός Σύμβουλος του Greek Economic Forum κ. Αλέξανδρος Κασσανδρινός και ειδικότερα τους: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, τον βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Γιώργο Αμυρά, τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, την Πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή κ. Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, τον επιχειρηματία Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, Πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, τον Σκηνοθέτη κ. Ιωάννη Σμαραγδή, τον κ. Αλέξανδρο Νούσια- Διευθυντή του Ελληνικού Βραβειου Επιχειρηματικότητας της Libra Group.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε το ιδρυτικό στέλεχος του Greek Economic Forum από το Λονδίνο, Ευάγγελος Αγγελάτος.

Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η Μαργαρίτα Σκάρκου.

Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης: Laskaris Foundation, Libra Group,Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας καθώς και οι μεγάλοι υποστηρικτές Newtons Laboratory, Dolphin capital Partners , Nikosia University, το εστιατόριο it για το catering, Boo productions, Wind, Plaisio και Ιατρικός Όμιλος Αθηνών.