Στους Θεσμούς στέλνει η κυβέρνηση τον κατάλογο με τα υπό κόψιμο επιδόματα

01/11/16 • 16:19 | UPD 01/11/16 • 17:07

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στους Θεσμούς κατάλογο με περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, στις περιπτώσεις που επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ. Είναι ωστόσο άγνωστο ποια τελικά θα είναι τα επιδόματα που θα περικοπούν και ποια θα διασωθούν.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, επί δυομισι ώρες, το μεσημέρι της Τρίτης, οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης και Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεανώ Φωτίου, διαμόρφωναν τον κατάλογο των επιδομάτων που θα περικοπούν.

«Όπου υπάρχουν επικαλύψεις με το ΚΕΑ, τα παλαιά επιδόματα θα καταργηθούν» ανέφερε εξερχόμενος από την συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος. Αν και ερωτήθηκε, απέφυγε να πει στους δημοσιογράφους ποια είναι αυτά τα επιδόματα που «επικαλύπτονται» και θα καταργηθούν.

Ο κύριος Χουλιαράκης από πλευράς του δήλωσε πως δεν αλλάζει το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ για το επίδομα πετρελαίου, κάτι που σημαίνει πως το επίδομα διασώζεται, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 τουλάχιστον.

Ο κύριος Κατρούγκαλος πάντως άφησε ανοικτό να αλλάξουν και τα επιδόματα τέκνων, όχι όμως εξαιτίας του ΚΕΑ. «Είναι άλλη συζήτηση αυτό, άλλοι έχουν παιδιά και άλλοι δεν έχουν, εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε για να τα βελτιώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι το Ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση αλλά απομένουν πολλά ορόσημα για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου και σειρά αποφάσεων για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.