Ένταση στις… ουρές για τη ρύθμιση οφειλών

01/11/16 • 15:48 | UPD 01/11/16 • 15:48

Ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας δίνουν οι παρατάσεις μέχρι το τέλος του έτους που δόθηκαν από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ηδη, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ 510.000 πελάτες, ενώ στο πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ εντάχθηκαν 32.000 νοικοκυριά.

Παρ’ όλα αυτά, οι τεράστιες ουρές δεν έλειπαν χθες στα κατά τόπους καταστήματα των δύο εταιριών, με τους καβγάδες και τις εντάσεις να σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες και με τον κόσμο να παλεύει για μια καλύτερη θέση και την πιο άμεση εξυπηρέτησή του.

ΕΥΔΑΠ
Πιο συγκεκριμένα, τα «φέσια» από απλήρωτους λογαριασμούς νερού ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ ενώ πάνω από 32.000 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλών τους προς την ΕΥΔΑΠ. Στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν μπει περισσότερα από 6.000 σπίτια. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δυνατότητα απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.

ΔΕΗ
Πάνω από 1,335 δισ. ευρώ είναι το συνολικό ύψος οφειλής προς τη ΔΕΗ ενώ έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους κιόλας περισσότεροι από 510.000 πελάτες. «Δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία και στους υπόλοιπους πελάτες, παρατείνει την ισχύ του συνολικού προγράμματος διακανονισμού των οφειλών με 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, ορίζοντας ελάχιστη μηνιαία δόση τα 10 ευρώ», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΔΕΗ.
Παρά τις διευκολύνσεις που γίνονται, όμως, υπάρχουν και τα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά. Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και φυσικά να ενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο σκοτάδι και να ζητούν από το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» να επανασυνδέσουν τα ρολόγια τους. Οπως αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος, δέχονται καθημερινά κλήσεις από χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες για να τους επισκεφθούν και να τους βοηθήσουν στο πρόβλημά τους.

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου