Ενώ ο Κατρούγκαλος διαβεβαίωνε ότι έχει «κλείσει» το θέμα

Ντάισελμπλουμ: Και πάλι στην ατζέντα του Eurogroup το ασφαλιστικό

01/11/16 • 13:19 | UPD 01/11/16 • 13:21

Νέα «βόμβα» από τον του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ οπού με επιστολή του ανακοίνωσε πως στην την ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 7 Νοεμβρίου, επανέρχεται το ασφαλιστικό, παρά τις διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου ότι το θέμα έχει κλείσει κι ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.

«Το ασφαλιστικό αποτελεί «κλειδί» για τη δεύτερη αξιολόγηση, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης θέματα προϋπολογισμού αλλά και ιδιωτικοποιήσεων» αναφέρει στην επιστολή ο επικεφαλής του Eurogroup..

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι η επόμενη αποστολή των θεσμών έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14 – 21 Νοέμβρίου.

Σε ότι αφορά την β΄ αξιολόγηση μιλά για «ευρύ φάσμα μέτρων».
Σε αυτά περιλαμβάνει τα μέτρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της κοινωνικής ασφάλισης (σ.σ. πιθανά εννοώντας το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και της αγοράς εργασίας που αναμένεται να είναι στο επίκεντρο αυτής της αποστολής.

Μέτρα λαμβάνονται επίσης στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της ενέργειας, της δημόσιας διοίκησης, η νομοθεσία σχετικά με τη στρατηγική του προϋπολογισμού για το μεσοπρόθεσμο, επιχειρηματικό κλίμα, και την εκπαίδευση του προϊόντος.

Σημειώνει τέλος ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης.