Προβάδισμα της κινέζικης «State Grid International Development Ltd» για το 24% του ΑΔΜΗΕ

31/10/16 • 17:19 | UPD 31/10/16 • 17:19

Η κινεζική εταιρεία «State Grid International Development Ltd» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αγοραστής του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς αυτό αποφάσισε το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, με τον τελικό λόγο να τον έχει η γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα που προσέφερε η κινέζικη εταιρία είναι 320 εκατ. ευρώ. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ παρουσιάστηκε η έκθεση για το εύλογο του τιμήματος που εκπόνησε η διεθνής επενδυτική τράπεζα Barclays, την οποία είχε επιλέξει η ΔΕΗ κατόπιν διαγωνισμού. Σύμφωνα με την έκθεση το τίμημα χαρακτηρίζεται δίκαιο και εύλογο, η δε διαγωνιστική διαδικασία αντικειμενική και διαφανής.

Επίσης, στο ΔΣ παρουσιάστηκε η έκθεση αποτίμησης του ΑΔΜΗΕ από τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και NBG Securities, η οποία είχε υποβληθεί στις 20 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή, πριν από την υποβολή των προσφορών. Για την ανάλυση αυτήν χρησιμοποιήθηκαν διάφορες, διεθνώς αποδεκτές, μέθοδοι αποτίμησης