Θέμα ασφαλιστικού έθεσαν και πάλι οι δανειστές –Τι είπε ο Κατρούγκαλος

27/10/16 • 11:12 | UPD 27/10/16 • 11:13

Θέμα ασφαλιστικού θέτουν και πάλι οι Θεσμοί παρότι δεν υπάρχει επισήμως στην ατζέντα της αξιολόγησης. Το έβαλαν στην ατζέντα της συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας «τελευταία στιγμή», όπως δήλωσε ο ίδιος, που δηλώνει άγνοια για τις προθέσεις των δανειστών.

Προσερχόμενος στο Χίλτον ο υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος για την προγραμματισμένη συνάντηση στις 10.00, όταν ερωτήθηκε ποιο θα είναι το θέμα της συζήτησης στη συγκεκριμένη ενότητα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τελευταία στιγμή ζήτησαν αυτή τη συνάντηση. Τώρα θα μάθω και εγώ γιατί».

Ζήτησαν και περιελήφθη ενότητα για την πορεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Εντύπωση προκαλεί γιατί θα έπρεπε, εάν επρόκειτο απλώς για τυπικά θέματα εφαρμογής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του περασμένου Μαΐου, να απασχολήσουν τη συνάντηση με τον υπουργό πριν αναχωρήσουν απ’ την Αθήνα οι θεσμοί και δεν επιλύονταν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του χθες τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει και πάλι θέμα ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, παρά τις έντονες πιέσεις του ΔΝΤ για το ζήτημα, και ότι είχε κλείσει μια και καλή με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγηση αναφέρει το protothema.gr.

Το πρώτο ραντεβού, με τον Γ. Κατρούγκαλο, είναι σε εξέλιξη. Υποτίθεται πως κύριο θέμα είναι τα εργασιακά αν και ξαφνικά προέκυψε το ζήτημα του ασφαλιστικού. Οι δανειστές θέλουν να πάρουν μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα των οικονομικών των Ταμείων και των προοπτικών τους για το 2017 ώστε να επανέλθουν με παρατηρήσεις και ίσως πρόσθετα μέτρα το Νοέμβριο.