Στουρνάρας: Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι νέες διοικήσεις των τραπεζών

Sorry. No data so far.

23/10/16 • 13:43 | UPD 23/10/16 • 13:43

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και όχι με τους Τσακαλώτο και Σταθάκη ξεκίνησε σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ενώ πριν από λίγο – γύρω στις 11:20, άρχισαν οι επαφές με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει η εκκρεμότητα με τις διοικήσεις των τραπεζών και θα έχουν γίνει οι διορισμοί των νέων στελεχών. Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, μετά το β’ τρίμηνο πάνε καλύτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 10 με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και τους εκπροσώπους της Κομισιόν, κύριο Ντέκλαν Κοστέλο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ,) Φραντσέσκο Ντρούντι και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Νικόλα Τζαμαριόλι. Παρούσα και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, που καθυστέρησε την άφιξή της στην Αθήνα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, .κ.κ Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των κλιμακίων. Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα «από τώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα».