Αλλαγές στο αφορολόγητο με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Αλλαγές στο αφορολόγητο με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου καθώς θα πρέπει να πραγματοποιούν περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» το επικρατέστερο σενάριο είναι να απαιτούνται ηλεκτρονικές συναλλαγές 15% ή 20% του εισοδήματος για δηλωθέν εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% που ισχύει σήμερα), και 25% για εισόδημα που κυμαίνεται από 10.000 έως 30.000 ευρώ (έναντι 15% σήμερα).

Για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ το ποσοστό θα αυξηθεί στο 30% και άνω (από 20% που εφαρμόζεται σήμερα).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 80% των φορολογουμένων δηλώνει περισσότερες αποδείξεις από όσες έχει υποχρέωση, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως τα ισχύοντα ποσοστά είναι χαμηλά. Η καινούρια κλίμακα θα τεθεί σε ισχύ το 2020.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version