Σύσκεψη Στουρνάρα, Τσακαλώτου, Δραγασάκη για την αξιολόγηση

17/10/16 • 17:16 | UPD 17/10/16 • 17:16

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας πραγματοποίησαν σύσκεψη για το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Μετά τη σύσκεψη, υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας έλεγε πως υπάρχει πίεση από τους Ευρωπαίους να τελειώσει το συντομότερο αυτή η διαπραγμάτευση ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, γίνεται από πολλές πλευρές μία προσπάθεια απομόνωσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον τελευταίο να δηλώνει σε συνέντευξη του στην Stuttgarter Nachrichten επανέλαβε πως είναι «πρόωρο» να ανοίξει συζήτηση για το χρέος πριν το 2018 και αρνήθηκε πως ΔΝΤ και Βερολίνο βρίσκονται σε σύγκρουση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Επίσης, για ακόμα μία φορά είπε πως το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι το χρέος, αλλά η κακή δημόσια διοίκηση και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Θεωρεί δε πως μετά την ψήφιση του «κόφτη», το ΔΝΤ δεν έχει λόγο να αρνείται να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Τσακαλώτο μετά τη σύσκεψης αναφορικά με το εάν υφίσταται προσπάθεια απομόνωσης του Γερμανού υπ. Οικονομικών ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και περιορίστηκε να δηλώσει πως «όλοι μιλούν με όλους για το θέμα του χρέους προσπαθώντας να βρουν λύσεις».

Όπως σημείωσε στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε και τεχνικά θέματα που συνδέονται με το χρέος και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, QE».