Έξι πολύ γνωστά ξενοδοχεία αλλάζουν διεύθυνση

Τα αθηναϊκά ξενοδοχεία που αλλάζουν «χέρια» μέσα στο 2016

17/10/16 • 17:17 | UPD 17/10/16 • 17:22

Άρδην αναμένεται να αλλάξει ο ξενοδοχειακός χάρτης της πρωτεύουσας πριν από το 2017, καθώς 6 από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία – ορόσημο της Αθήνας, αλλάζουν διεύθυνση και ετοιμάζονται για ριζικές αλλαγές.

Athens Ledra

athens-hotel-2

Μετά από δύο «στείρες» δημοπρασίες – τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο – για το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη μία νέα δημοπρασία, πιθανότατα εντός Νοεμβρίου. Η τιμή εκκίνησης των 48 εκατ. ευρώ κράτησαν μακριά τους πιθανούς επενδυτές κάτι που δεν αναμένεται να γίνει στην τρίτη προσπάθεια όπου πληροφορίες θέλουν το τίμημα να είναι τουλάχιστον κατά 20% χαμηλότερο. Πολλοί θεωρούν ότι το ξενοδοχείο είναι στην σφαίρα ενδιαφέροντος και του Ιβαν Σαββίδη καθώς είναι το μόνο πεντάστερο που έχει βγάλει πωλητήριο αυτή την περίοδο και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει δείξει ενδιαφέρον για σχετική επένδυση στην Αθήνα.

Athens Hilton

athens-hilton-2

Η διαδικασία αυτή, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 με την πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ιδιοκτήτρια Ιονική Ξενοδοχειακή και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εντός 2016. Είναι ήδη γνωστό πως το σχήμα ΤΕΜΕΣ – Dogus έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά και αυτό το διάστημα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε φάση αποκλειστικών συζητήσεων με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον το αν μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας το σήμα Hilton, θα παραμείνει στο εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Αστέρας Βουλιαγμένης

athens-hotel-1

Το τέλος της σεζόν αυτής, σηματοδοτεί και το τέλος του Αστέρα Βουλιαγμένης όπως τον ξέραμε. Μετά την επιτυχή συμφωνία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ από 11 Νοεμβρίου, η αραβοτουρκική κοινοπραξία Jermyn, που είναι και οι νέοι ιδιοκτήτες, «παίρνουν τα κλειδιά» από την πρώην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής στο συγκρότημα που αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια.

Wyndham Grand Athens

athens-hotel-4

Το κτήριο ιδιοκτησίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που στέγαζε έως πρόσφατα το Athens Imperial, θα ανοίξει τις πόρτες τους στις αρχές Δεκεμβρίου ως το πρώτο που θα φέρει το σήμα του ομίλου Wyndham, του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού στον πλανήτη, στην χώρα μας. Υπεύθυνη για την λειτουργία του ξενοδοχείου είναι η Zeus International, μια ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται ήδη εννέα ξενοδοχεία στην Ανατολική Ευρώπη.

Ηνίοχος

athens-hotel-5

Το ξενοδοχείο με τα 134 δωμάτια, στον πεζόδρομο της Βερανζέρου στην Ομόνοια είναι ένα από τα ακίνητα που ήδη έχει προαναγγείλει από τον Ιούλιο η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι στις προτεραιότητες της να ξεκινήσει την διαδικασία για την προσέλκυση ενδιαφερόμενων. Μία διαδικασία που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνους.

La Mirage

athens-hotel-6

Ακριβώς δίπλα στο ξενοδόχειο Ηνίοχος, με πρόσοψη στην πλατεία Ομονοίας το La Mirage πέρασε από 40 κύματα – σ.σ. είχαν πέσει προτάσεις να γίνει από φοιτητική εστία μέχρι χώρος για στέγαση μεταναστών – για να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον τουριστικής ανάπτυξης. Τουλάχιστον ο μέτοχος του που είναι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού επιθυμεί κάτι τέτοιο και για αυτό τον λόγο προχωρεί στην διενέργεια διαγωνισμού παραχώρησης της εκμετάλλευσης του κτιρίου.