BREAKING NEWS
«Βόμβα» από την ΤτΕ: Μόλις στο 1,9% θα φτάσει η ανάπτυξη φέτος
χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
«Βόμβα» από την ΤτΕ: Στο 1,9% θα μείνει η ανάπτυξη φέτος
01/04/2019
|
12:52

Πολύ πιο χαμηλά από την κυβερνητική πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2019, κατεβάζει τον πήχη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΤτΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 1,9% για το 2019 έναντι 2,5% που προβλέπει η κυβέρνηση.

«Το 2019, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η μεγέθυνση του ΑΕΠ αναμένεται στο περυσινό επίπεδο του 1,9%», αναφέρει η έκθεση της ΤτΕ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έφτασαν στα 81,8 δισ. ευρώ ή στο 45,4% επί του συνόλου των δανείων στα τέλη Δεκεμβρίου. Η νομισματική αρχή σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας αποτελεί βήμα για επανασύνδεση της χώρας στις αγορές.

Σύμφωνα με την ΤτΕ ο μεγαλύτερος δημοσιονομικός κίνδυνος, είναι η ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές συντάξεων. Η σημαντικότερη πρόκληση, είναι η μόνιμη επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις διεθνείς αγορές με βιώσιμους όρους.

Η έκθεση της ΤτΕ αναμένεται να ενσωματώνει τις επιπτώσεις από την μεταρρυθμιστική κόπωση αλλά και τις νεώτερες εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Αποκτήστε συνδρομή
στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Γίνε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Eurostat: «Πρωταθλήτρια» Δεκεμβρίου 2018 η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας των νέων

Σχετικά Άρθρα