Στασινός για Attica Bank: Αν προκύψουν ευθύνες, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

21/09/16 • 12:55 | UPD 21/09/16 • 12:55

«Αν ο κ. Σπίρτζης, ως πρόεδρος του ΤΕΕ γνώριζε πράγματα για την Τράπεζα Αττικής, και δεν ζήτησε την παρέμβαση της ΤτΕ, ενδεχομένως να έχει ευθύνες, αν όμως ζήτησε την παρέμβαση της ΤτΕ, αλλά αυτή δεν το έπραξε, τότε δεν έχει ευθύνες» τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο νυν πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Δήλωσε επίσης ότι το ΤΕΕ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν από τα πορίσματα προκύπτουν ευθύνες για μέλη του που εκπροσωπούσαν το ΤΣΜΕΔΕ στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής. «Θέλω την πλήρη διαφάνεια… Είμαι ξεκάθαρος» τόνισε.

«Για μένα η Τράπεζα Αττικής είναι ένα μαύρο κουτί, και η νέα διοίκηση του ΤΕΕ θα αναζητήσει ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν. Ο κ. Στασινός διευκρίνισε ότι ο ίδιος είχε καταψηφίσει την απόφαση του ΤΕΕ επί διοίκησης Σπίρτζη το 2014 να συμμετάσχει το Επιμελητήριο με 300 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Ο κ. Στασινός είπε ότι το ΤΣΜΕΔΕ έχει κατατεθειμένα σήμερα 70 με 80 εκατ. στην Τράπεζα Αττικής, υποστηρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις των μηχανικών.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου να πάει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής στην Βουλή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανοίξουν ζήτημα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας Αττικής ή άλλων τραπεζών.

Νέα διοίκηση Αττικής: Στο εξής κανένα δάνειο σε Μέσα Ενημέρωσης

«Η νέα διοίκηση της Αttica Bank δεν πρόκειται στο εξής να χρηματοδοτήσει μέσο ενημέρωσης» ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας απαντώντας σε ερώτηση αν ο επιχειρηματίας και επίδοξος καναλάρχης κ. Καλογρίτσας έχει ζητήσει χρηματοδότηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης της τηλεοπτικής άδειας.

Δημόσια σύγκρουση Σπίρτζη-Στουρνάρα

Στο μεταξύ, με λακωνικό τρόπο αλλά ξεκάθαρα απάντησαν συνεργάτες του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στους ισχυρισμούς του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ευθύνη για το… όργιο δανειοδοτήσεων από την Τράπεζα Αττικής.

«Στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης το πρωί της Τρίτης και συνέχισε: «Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας». Και συνέχισε τονίζοντας πως «εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου».

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» απάντησαν συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουντους υπαινιγμούς που άφησε ο Χρήστος Σπίρτζης για την Attica Bank.

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος υπενθύμιζαν πως ο κ. Σπίρτζης ήταν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου όταν η Attica Bank «μοίραζε» δάνεια. Ένας από τους βασικούς μετόχους της Τράπεζας Αττικής είναι το ΤΣΜΕΔΕ τη διοίκηση του οποίου ορίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο.