Δωρεάν με τον «Ε.Τ.» ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 32 ΣΕΛΙΔΩΝ

Αποκλειστικό: Το κείμενο των αγωγών που κερδίζουν τα αναδρομικά

11/11/18 • 08:27 | UPD 11/11/18 • 08:27

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Μαζικές αγωγές για να πάρουν πίσω στα σίγουρα τα αναδρομικά τους κάνουν οι συνταξιούχοι καθώς οι μέχρι τώρα αποφάσεις όχι μόνο τους δικαιώνουν πανηγυρικά, αλλά, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής.

Μαζικές αγωγές για να πάρουν πίσω στα σίγουρα τα αναδρομικά τους κάνουν οι συνταξιούχοι καθώς οι μέχρι τώρα αποφάσεις όχι μόνο τους δικαιώνουν πανηγυρικά, αλλά, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, ο ΕΦΚΑ χάνει και τις εφέσεις του και υποχρεώνεται σε τελεσίδικες επιστροφές δεκάδων χιλιάδων ευρώ με τους νόμιμους τόκους (6% ετησίως) σε συνταξιούχους που εναπόθεσαν τις ελπίδες δικαίωσής τους στους δικαστές και όχι στην κυβέρνηση.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει και διανέμει δωρεάν σήμερα το πλήρες κείμενο (δικόγραφο) της αγωγής που πρέπει να έχουν στα χέρια τους όλοι οι συνταξιούχοι για να στοιχειοθετήσουν τις διεκδικήσεις τους με αγωγές και να κλειδώσουν αναδρομικά μέχρι και μια 5ετία από τις μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και για την επαναφορά των Δώρων στις συντάξεις.

Το κείμενο αυτό είναι το πιο πλήρες για να διεκδικήσουν και να πάρουν αναδρομικά:

● Από τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093, που έχουν περίπου 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχοι με σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

● Από την επαναφορά των Δώρων σε κύρια και επικουρική σύνταξη, που καταργήθηκαν από 1/1/2013 και μετά και αφορούν τόσο τους συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ όσο και περίπου 1,3 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ οι οποίοι δεν έχουν μειώσεις νόμων 4051 και 4093, αλλά τους κόπηκαν μόνο τα Δώρα σε κύρια και επικουρική σύνταξη.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι συνταξιούχοι παίρνοντας στα χέρια τους το δικόγραφο των αγωγών, που εξασφάλισε και δίνει δωρεάν σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, είναι να συμπληρώσουν τα ποσά που διεκδικούν είτε από μειώσεις νόμων 4051 και 4093 είτε και από Δώρα, αφήνοντας αμετάβλητες τις γενικές επισημάνεις του κειμένου γιατί αυτές είναι που «δένουν» τις επιστροφές και πάνω σε αυτές βασίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν τα Ταμεία να γυρίσουν πίσω τα αναδρομικά.

Το πολυσέλιδο κείμενο της αγωγής που φέρνει πίσω τα αναδρομικά μέχρι και μια 5ετία, είναι αυστηρώς προσωπικό με την έννοια ότι ο κάθε συνταξιούχος θα βάλει στα σημεία που υποδεικνύονται τις περικοπές που διεκδικεί είτε από τη μείωση των νόμων 4051 και 4093 είτε από τα ποσά των Δώρων που καταργήθηκαν σε κύρια και επικουρική.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του  Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap