Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της εφοπλιστού Αγγελικής Φράγκου

05/11/18 • 20:44 | UPD 05/11/18 • 22:04

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη δέσμευση των λογαριασμών της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου καθώς και της εταιρείας IRF European Finance Investments αποφάσισε η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών.

Τη δέσμευση των λογαριασμών της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου καθώς και της εταιρείας IRF European Finance Investments αποφάσισε η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας προχώρησε στην εν λόγω παραγγελία καθώς διερευνάται η έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε) τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Σημειώνεται ότι η IRF European Finance Investments Ιδρύθηκε το 2005 με έδρα τις Βερμούδες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Marfin έχει περάσει στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και ότι η κυρία Φράγκου χαρακτηρίζεται από τους Lloyd s ως η πλουσιότερη γυναίκα πλοιοκτήτης.

Ποια είναι η Αγγελική Φράγκου

Η Αγγελική Φράγκου θεωρείται η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017, η κυρία Φράγκου ήταν στην 26η θέση του Top 100 Lloyd’s List. Ο όμιλος Navios της κυρίας Φράγκου, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έχει υπό την ομπρέλα του τις εταιρείες: Navios Maritime Holdings, Navios  Maritime  Acquisition Corporation, Navios  Maritime  Partners, Navios South America Logistics, Navios Tankers Management  INC και Navios Maritime Midstream Partners LP (NAP).

Copy link
Powered by Social Snap