Διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ ξεκινά το Πακιστάν

08/10/18 • 22:36 | UPD 08/10/18 • 22:36

Newsroom eleftherostypos.gr

Η νέα κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πρόγραμμα διάσωσης καθώς η χώρα αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση στο εξωτερικό ισοζύγιο.

Η νέα κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πρόγραμμα διάσωσης καθώς η χώρα αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση στο εξωτερικό ισοζύγιο.ο πληρωμών και στα αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μιλώντας στο δίκτυο Geo TV και σύμφωνα με τους Financial Times, ο ΥΠΟΙΚ του Πακιστάν ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν αποφάσισε την εκκίνηση διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Οι συνομιλίες αποσκοπούν στην επίτευξη συμφωνίας επί ενός «προγράμματος ανάκαμψης», βάσει του οποίου «θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε αυτήν την οικονομική κρίση», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν.

Ενώ η οικονομία της χώρας έχει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, οι εισαγωγές της εξακολουθούν να είναι περισσότερες από τις εξαγωγές, καθιστώντας δύσκολη την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους, με αποτέλεσμα να «αποστραγγίζονται» τα αποθέματα του κράτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, το Πακιστάν βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το ενδεχόμενο να διαθέσουν κεφάλαια με τη μορφή μιας κατάθεσης στην κεντρική τράπεζα της χώρας. Η Κίνα έχει ήδη διαθέσει σημαντική βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση, ενώ συμμετέχει στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση έργων.

Copy link
Powered by Social Snap