ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Αποκάλυψη: Κρυφά μπόνους σε δημοσίους φορείς – Έξτρα παροχές έως 5.840 ευρώ!

20/07/18 • 09:04 | UPD 20/07/18 • 10:26

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Μπόνους στους μισθούς τάζει η κυβέρνηση και… όπως φαίνεται γίνεται πράξη, όχι όμως για τα 2 εκατομμύρια μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αλλά για ομάδες εργαζομένων στο Δημόσιο

Μπόνους στους μισθούς τάζει η κυβέρνηση και… όπως φαίνεται γίνεται πράξη, όχι όμως για τα 2 εκατομμύρια μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αλλά για ομάδες εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως της κρατικής εταιρίας ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στην οποία υπογράφηκε διετής επιχειρησιακή σύμβαση για το 2018 και το 2019 με έξτρα επιδόματα που φτάνουν τις 5.840 ευρώ το χρόνο.

Την ώρα που οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο σε ποσοστό 7,8% στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και η μερική απασχόληση έφτασε να αμείβεται με 378 ευρώ το μήνα μικτά -όταν το επίδομα ανεργίας είναι στα 360 ευρώ- στο Δημόσιο έχουμε αυξήσεις μισθών μέσω παροχών και επιδομάτων!

Η πρώτη από αυτές τις εξαιρέσεις είναι με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της κρατικής εταιρίας Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), την οποία εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας.

Η σύμβαση

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου προφανώς θα αισθάνεται δικαιωμένη όταν μιλάει για επαναφορά συμβάσεων και αυξήσεις μισθών.

Η εξαγγελία της… γίνεται πράξη σε εταιρία του Δημοσίου που η ίδια εποπτεύει και στην οποία υπογράφηκε σύμβαση με επιδόματα και άλλα μπόνους μέχρι του ποσού των 5.840 ευρώ το χρόνο, ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι στο περίμενε μετρώντας νέες μειώσεις μισθών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Η σύμβαση της ΗΔΙΚΑ προβλέπει:

  • Τη μερική επαναφορά δώρων με επίδομα 300 ευρώ για Χριστούγεννα και Πάσχα.
  • Τη χορήγηση επιταγής (διατακτική τροφής) 6 ευρώ τη μέρα για σίτιση.
  • Την αποζημίωση με 340 ευρώ το μήνα σε κάθε εργαζόμενο και για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας που πηγαίνει σε παιδικό σταθμό.

Η σύμβαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας και όσα προβλέπει ισχύουν αναδρομικά από 1ης/1/2018 με λήξη της στις 31/12/2019.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου