στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης με ΤτΕ

«Χαρτοπόλεμος» Μαξίμου-Στουρνάρα για την απόφαση του Eurogroup

24/06/18 • 20:51 | UPD 24/06/18 • 20:51

Με διαρροή απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην προαναγγελία τοποθέτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τα αποτελέσματα του Eurogroup!

Με διαρροή απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην προαναγγελία τοποθέτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τα αποτελέσματα του Eurogroup!

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα. Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό,τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρέτησε» ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση, αλλά η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς καθώς θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης» σχολίαζαν οι κύκλοι της ΤτΕ απαντώντας στο κάλεσμα των κυβερνητικών στελεχών για να τοποθετηθεί για την απόφαση του Eurogroup.  

«Ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά, κι όχι με διαρροές, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τραπέζης για τις εξελίξεις στην οικονομία» εξηγούσαν οι κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας προσθέτοντας: «όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την καθαρή έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις». Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… Facebook» σχολίαζαν δηκτικά.

Copy link
Powered by Social Snap