Τσακαλώτος: Μόνιμες οι μειώσεις φόρων από το 2019

03/06/18 • 13:01 | UPD 03/06/18 • 13:01

Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο Μεσοπρόθεσμο θα καταγραφεί ότι δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις δαπανών για κάθε χρόνο ανάμεσα στο 2019 και το 2022, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, κάνοντας λόγο για μία ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή ώθηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι περιγράφει μεταξύ άλλων την προώθηση των επενδύσεων, την άρση των εμποδίων που συναντούν και το πώς θα έχει μερίδιο στην ανάπτυξη ο κόσμος της εργασίας.

Ο υπουργός φαίνεται να επιμένει στο ότι δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία, δηλώνοντας ότι «προφανώς και οι εξελίξεις στην Ιταλία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις». Ο κ. Τσακαλώτος επικαλείται προς τούτο το «μαξιλάρι» των αποθεματικών

Στις εκλογές του 2019, σημειώνει ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού του συνολικού και συγκεκριμένου προγράμματος, και του προγράμματος της ΝΔ που είναι ένα άθροισμα γενικοτήτων, εκτός από το σημείο όπου ο κ.Μητσοτάκης μιλάει για το πόσο καταστροφικά θεωρεί τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Για το ενδεχόμενο μια πιθανή συμφωνία με τα Σκόπια να επηρεάσεις τις σχέσεις των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αποδείξαμε πως η συνύπαρξη μέσα στη διαφορετικότητα είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται ακόμα και σε θέματα μεγάλου ιδεολογικού βάρους για την κάθε πολιτική δύναμη (…) δεν ανησυχώ για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας».

«Η δημόσια άσκηση κριτικής εκνευρίζει αρκετούς, ακόμα και εκείνους που στις οργανώσεις υπερασπίζονται την κριτική και μερικές φορές λένε και παραπάνω» σχολιάζει δε με νόημα όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επικρίσεις προς τους 53 στους οποίους είναι άτυπος επικεφαλής.

Copy link
Powered by Social Snap