Πότε θα δοθούν τα λεφτά

Πότε θα κληρώσει η επόμενη λοταρία – Δείτε αν κερδίσατε

01/12/17 • 12:17 | UPD 01/12/17 • 12:20

Συνολικά ένα 1 εκατ. ευρώ μοίρασε η λοταρία στους 1.000 τυχερούς φορολογουμένους που κληρώθηκαν από την εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά ένα εκατομμύριο μοίρασε χθες η λοταρία στους 1.000 τυχερούς φορολογουμένους που κληρώθηκαν από την εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών.

Η επόμενη κλήρωση αναμένεται, σύμφωνα τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της, στο τέλος του Δεκεμβρίου και εφ’ εξής θα γίνεται κάθε μήνα.

Απονομή επάθλων

Η απονομή των επάθλων θα γίνει από την Α.Α.Δ.Ε.. Τα χρηματικά έπαθλα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που οφείλει να έχει δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο σύστημα TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Πού βρίσκονται οι λαχνοί σας, πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Οι λαχνοί με τους οποίους συμμετείχε κάθε φορολογούμενος (πλήθος και αριθμοσειρά) αναρτήθηκαν πριν την κλήρωση μέσω μιας νέας εφαρμογής του TAXISnet, η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση παρακάτω.

Δείτε τους λαχνούς που κέρδισαν ΕΔΩ

Ο ενδιαφερόμενος φορολογούμενος πρέπει να «κλικάρει» πάνω στην ένδειξη «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» και στη συνέχεια, αφού θα έχει εισέλθει στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών του, θα πρέπει να «κλικάρει» πάνω στην ένδειξη «Εκτύπωση» που βρίσκεται κάτω από τη φράση «Δημόσια κλήρωση – Συναλλαγές και λαχνοί».

Αμέσως θα ανοίξει στην οθόνη του υπολογιστή του ένα νέο παράθυρο στο οποίο παρουσιάζονται τα στοιχεία για το πλήθος και τους αριθμούς των λαχνών με τους οποίους συμμετείχε στην κλήρωση καθώς επίσης και το εάν ένας από τους λαχνούς του κέρδισε. Αν δεν κέρδισε κανένας λαχνός, τότε κάτω από τα στοιχεία των λαχνών του εμφανίζεται με κόκκινο ο αριθμός 0. Κάθε φορολογούμενος ο οποίος κατέχει λαχνό που κέρδισε θα δει τον αριθμό του κερδίζοντος λαχνού να αναγράφεται κάτω από τα στοιχεία των λαχνών του.

Μπορεί επίσης να πληροφορηθεί το γεγονός ότι ανεδείχθη νικητής και ότι δικαιούται του ποσού των 1.000 ευρώ, μέσω προσωποποιημένου μηνύματος που τού έχει σταλεί στον λογαριασμό του στο TAXISnet.

Γενικά, για να μάθει με πόσους λαχνούς συμμετείχε στην κλήρωση και αν τελικά κέρδισε κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να εισέλθει στο TAXISnet, μέσω της ιστοσελίδας www.aade.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που έχει.

Πότε θα πάρουν τα λεφτά

Το επόμενο που περιμένουν πια οι χίλιοι τυχεροί, είναι να μπουν τα λεφτά στον λογαριασμό τους. Όχι όμως όποιον έχουν τυχόν δηλώσει ήδη στην εφορία (για επιστροφές φόρων ή σαν ακατάσχετο κλπ) αλλά όποιον θα δηλώσουν από τώρα και μετά. Στην σελίδα τους στο Taxisnet και στην «προσωπική πληροφόρηση» θα πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους. Αν δεν το κάνουν μέσα σε 3 μήνες, θα χάσουν τα λεφτά τους και τότε θα… χαμογελάσουν ίσως κάποιοι από τους επόμενους χίλιους επιλαχόντες επειδή θα τα πάρουν εκείνοι.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα κέρδη θα πληρωθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Αλλά υπό έναν όρο που βάζουν στο υπουργείο Οικονομικών: τουλάχιστον οι 500 από τους πρώτους χίλιους νικητές να έχουν δηλώσει ως τότε τον αριθμό ΙΒΑΝ. Αν δεν μπορούν να εκτελεστούν πληρωμές για τουλάχιστον τους μισούς νικητές, η πληρωμή θα αναβληθεί ίσως και για την μεθεπόμενη εβδομάδα.