Στο «ψυγείο» 60.000 συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης

22/11/17 • 21:49 | UPD 22/11/17 • 21:49

Την αποτυχία της κυβέρνησης στην έκδοση συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης που παραμένουν παγωμένες για ενάμιση χρόνο ομολογεί ο διοικητής του ΕΦΚΑ,

Την αποτυχία της κυβέρνησης στην έκδοση συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης που παραμένουν παγωμένες για ενάμιση χρόνο ομολογεί ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, με νέα επιστολή του προς τους εργαζόμενους του φορέα.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», πρόκειται για 60.000 συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης από το σύνολο των 100.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που παραμένουν στο ράφι των αρμοδίων υπηρεσιών από την περασμένη άνοιξη όταν ψηφίσθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου και άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού τους.

Ο κ. Μπακαλέξης, στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, παραδέχεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη η εφαρμογή για την έκδοση των συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης παρ’ όλο που η σχετική εγκύκλιος έχει εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο και ο νέος νόμος ισχύει από την άνοιξη του 2016!

Και ενώ ουσιαστικά ο διοικητής του ΕΦΚΑ ομολογεί με την επιστολή του αυτή την πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις εις βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, καλεί εκ νέου τους εργαζόμενους να εντατικοποιήσουν την εργασία δουλεύοντας ακόμη και τα Σαββατοκκύριακα προκειμένου να γίνουν 2-3 εμβόλιμες πληρωμές εκκρεμών συντάξεων έως το τέλος του χρόνου.

Με κοινή τους ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ καταγγέλλουν τις πρακτικές της διοίκησης του ΕΦΚΑ και καλούν τους εργαζόμενους «να αγνοήσουν κάθε τέτοια προσχηματική παραίνεση και εντολή». Απλώς προτρέπουν τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν την προσπάθεια «με όποιο τρόπο οι ίδιοι θεωρούν αποτελεσματικότερο και ανθρωπίνως δυνατό», με μοναδική αναφορά στη συνείδησή τους, στην κοινωνική τους ευαισθησία και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων.

Η ΠΟΠΟΚΠ και η ΠΟΣΕ ΙΚΑ θεωρούν ότι «η έκδοση του μέγιστου αριθμού συνταξιοδοτικών αποφάσεων στο βαθμό που εξαρτάται από την προσωπική εργασία των εργαζόμενων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους επιτυγχάνεται εντός του νόμιμου ωραρίου εργασίας και της επιπλέον καθημερινής τους απασχόλησης στα ειδικά κλιμάκια που έστω και με καθυστέρηση συστάθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό, με τις εργάσιμες ώρες σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνούν τις 60 ανά εβδομάδα».

Οι Ομοσπονδίες εκτιμούν ότι «είναι αδύνατο ακόμη κι αν θεωρητικά οι εργαζόμενοι δουλέψουν επί 24ώρου βάσεως να υπερβούν τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα προβλήματα που λόγω της αδράνειας και της έλλειψης σχεδιασμού από την πλευρά του υπουργείου και της διοίκησης διαιωνίζονται και δυσχεραίνουν την επίτευξη του στόχου της γρήγορης απονομής όλων των συντάξεων».

Copy link
Powered by Social Snap