Νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας

Το Athens Ledra ανοίγει ξανά ως Athens Hyatt Regency

09/10/17 • 22:21 | UPD 09/10/17 • 22:21

Οι μέτοχοι του «Hilton» (ΤΕΜΕΣ-DOGUS) είναι πολύ κοντά να δώσουν τα χέρια με το ξενοδοχειακό brand Conrad

Σε χρυσοτόκο όρνιθα του ευρωπαϊκού τουριστικού επιχειρείν τείνει να μετατραπεί η Αθήνα. Κορυφαία ξενοδοχειακά brands ερίζουν για το franchise, ακόμη και για το management αθηναϊκών ξενοδοχείων, ανεβάζοντας τον πήχυ στην ξενοδοχειακή βιτρίνα της πρωτεύουσας. Αλλωστε οι υποδομές φιλοξενίας της Αθήνας -μολονότι δέχονται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των τουριστικών κατοικιών που η Πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει- είναι ήδη αναβαθμισμένες από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και διαρκώς ανακαινίζονται.

Ηδη κλείνονται και οι μεγάλες συμφωνίες, αφού μετά τη συμφωνία franchise μεταξύ του Αστέρα της Βουλιαγμένης και της Four Seasons, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, οι ιδιοκτήτες του πρώην «Athens Ledra» έκλεισαν franchise deal με την HYATT REGENCY, την ξενοδοχειακή αλυσίδα η οποία κατεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το management του ξενοδοχείου θα αναλάβει ο κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης.

Πρόκειται για το νέο ξενοδοχειακό project της πρωτεύουσας με ορίζοντα λειτουργίας το 2018. Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα ανακαινίζεται με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, ενώ η μονάδα δόθηκε έναντι 33 εκατ. ευρώ μέσω πλειστηριασμού στο επενδυτικό σχήμα της αμερικανικής Ηines και της Ηenderson Park, η οποία υποστηρίζεται κεφαλαιακά από τους Stone Point Capital, Kuwait Investment Authority και Wafra Investment Advisory Group, που είναι ενδιαφερόμενοι για την είσοδό τους στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο. Ως γνωστόν, στη λεωφόρο Συγγρού η Marriott έχει υπογράψει συμφωνία franchise από το φθινόπωρο του 2016 με τον όμιλο Χανδρή για το «Μetropolitan» στη λεωφόρο Συγγρού 385. Το 5άστερο ξενοδοχείο των 366 δωματίων θα λειτουργήσει επίσης το 2018 κάτω από το σήμα των Marriott Hotels, μετά την ολοκλήρωση του lifting των 15 εκατ. δολαρίων.

Οι μέτοχοι του «Hilton» (ΤΕΜΕΣ-DOGUS) είναι πολύ κοντά να δώσουν τα χέρια με το ξενοδοχειακό brand Conrad

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μέτοχοι του «Hilton» (ΤΕΜΕΣ-DOGUS) δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν το άρμα του ομίλου και μετά από έντονη διαδικασία ώσμωσης με παγκόσμιους παίκτες της ξενοδοχίας, κατά πληροφορίες, είναι πολύ κοντά να δώσουν τα χέρια με το «αδελφό», αλλά έτι περαιτέρω πολυτελές ξενοδοχειακό brand με την επωνυμία Conrad.

«King George»

Εν τω μεταξύ, στις 20 Οκτωβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές στη Eurobank για την απόκτηση του «King George». Την ίδια ώρα, λεπτομέρειες απομένουν για να «κλειδώσει» οριστικά στη Λάμψα που ελέγχει ο όμιλος Λασκαρίδη -όπως έχει γράψει πρώτος ο «Ε.Τ.» της Κυριακής- το κτίριο της πρώην ΑΤΕ που παλαιότερα στέγαζε το ξενοδοχείο «Kings Palace».

Επί θύραις βρίσκεται ο διαγωνισμός της Εθνικής για το ξενοδοχείο «Ηριδανός» στην οδό Πειραιώς μέσω της Probank Leasing με την τιμή πώλησης των 6,3 εκατ. ευρώ ως ελάχιστο τίμημα. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 39 δωματίων με 81 κλίνες και αποτελείται από ένα πενταώροφο διατηρητέο επί της λεωφόρου κι ένα τριώροφο κτίσμα συμβατικής κατασκευής επί της οδού Σαλαμίνας, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, bar στο δώμα με θέα την Ακρόπολη και αίθουσα συνεδριάσεων 60 ατόμων. Ο διαγωνισμός έχει οριστεί για το τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι ήδη υψηλό. Οι επιτελείς της πωλήτριας μάλιστα προβάλλουν το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη περιοχή έχει γνωρίσει ανάπτυξη λόγω του σταθμού μετρό του Κεραμεικού και της γενικότερης ανάπλασης της ομώνυμης πλατείας, ενώ στην εγγύς περιοχή του ακινήτου επί της Πειραιώς εντοπίζονται γραφειακοί χώροι, η «Τεχνόπολις», καταστήματα, αλλά και ο ίδιος ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού.

Στις 20 Οκτωβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές στη Eurobank για την απόκτηση του «King George»

Εκτός από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, η Probank έχει βάλει πωλητήριο σε δύο ακόμη κενά ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα είναι επίσης στην Αθήνα, στην περιοχή της Κυψέλης, με τη διαγωνιστική διαδικασία να έχει οριστεί επίσης για το τέλος Οκτωβρίου. Το ξενοδοχείο της Κυψέλης 2 αστέρων, επί της οδού Τενέδου 35, είναι μικρό, δυναμικότητας 24 δωματίων και 43 κλινών και πωλείται αυτή τη στιγμή στην τιμή των 700 χιλ. ευρώ.

Στην οδό που έχει δεχτεί την τελευταία διετία τις περισσότερες νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία, με πρωταγωνιστή το «Electra Μetropolis», το οποίο σηματοδότησε τη μεγαλύτερη επένδυση για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, έχει ήδη δρομολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο φιλόδοξο project που θα συνδυάζει τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία με τη φιλοξενία.

Στην ίδια περιοχή, επί της Καραϊσκάκη 19, δίπλα στο πιο γνωστό γλυκοπαραμυθοπωλείο της Αθήνας, το «Little Kook», βρίσκεται το ολοκαίνουριο boutique ξενοδοχείο «Athens Lodge». Η μονάδα, που στεγάζεται σε διατηρητέο, διαθέτει 17 δωμάτια, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την εμπορική περιοχή της Ερμού, διαθέτει spa και μπαρ-εστιατόριο με βεράντα στον τελευταίο όροφο με προνομιακή θέα στην πόλη.

Τέλος, στον έλεγχο της Intrakat του ομίλου Κόκκαλη οδεύει το ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, από τα πιο γνωστά διατηρητέα ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην περιοχή του Συντάγματος.

Νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας

Στην περιοχή του Ψυρρή, στις νέες αφίξεις περιλαμβάνεται το «18 Micon Str.» με 14 δωμάτια, το οποίο έχει ανοίξει από την άνοιξη, καταγράφοντας υψηλές πληρότητες και έχοντας το πλεονέκτημα ενός loft με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη.

Ολοκαίνουρια και παράλληλα «smart» άφιξη του Ιουλίου είναι και το «Kubic Athens Hotel», επί της Αγίου Κωνσταντίνου 26, ένα «έξυπνο» ξενοδοχείο 4 αστέρων και δυναμικότητας 56 δωματίων με εστιατόριο, roof garden κ.ά., που στεγάζεται σε παλιό βιομηχανικό κτίριο το οποίο έχει μισθωθεί από την εταιρία Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ. Το ξενοδοχείο παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες του, βασισμένες στην τεχνολογία με ηλεκτρονικό check-in και ρύθμιση των παροχών (θέρμανση, φωτισμός, τηλεόραση, μέχρι και άνοιγμα κουρτίνας!) μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά.

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

 pressntigri@gmail.com

Από το ένθετο Οικονομία του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής