Ρέγκλινγκ: Καλές πιθανότητες για την Ελλάδα να βγει στις αγορές – Τι είπε για το χρέος

Sorry. No data so far.

18/09/17 • 16:10 | UPD 18/09/17 • 16:10

Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να εξετασθεί είναι μία πρόσθετη επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής των δανείων.

Ικανοποιημένος από την πρόοδο της Ελλάδας κατά το τρίτο πρόγραμμα εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία, στη φορολογία στην αγορά εργασίας και τις αγορές προϊόντων (…) αν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν, έχουν καλές πιθανότητες να βγουν το επόμενο έτος».

Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να εξετασθεί είναι μία πρόσθετη επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής των δανείων. Ο ελληνικός προϋπολογισμός, ανέφερε, εξοικονομεί περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως από τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει ήδη για το ελληνικό χρέος.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας του ΕΜΣ και επειδή θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να ξεφύγει από τα προβλήματα χρέους της, παρά το υψηλό επίπεδο του χρέους».

Όσον αφορά τη θέση της Γερμανίας σχετικά με την Ευρωζώνη μετά τις εκλογές, ο επικεφαλής του ΕΜΣ σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, καθώς, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, καγκελάριος θα είναι η ‘Αγκελα Μέρκελ που είχε μεγάλη εμπειρία και έχει το ιστορικό μίας πεπεισμένης Ευρωπαίας.