Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε επιστολή σε Alpha Bank για το Mega με δεσμεύσεις του για τους εργαζομένους

29/05/17 • 18:36 | UPD 05/09/18 • 11:21

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα έγγραφο απέστειλε ο Ιβάν Σαββίδης, προς την διαχειρίστρια τράπεζα, Alpha Bank, για τις ενέργειες θα κάνει για το MEGA.

Ένα έγγραφο που απέστειλε προ ημερών ο Ιβάν Σαββίδης, έρχεται στο φως και αποκαλύπτει την δέσμευσή του προς την διαχειρίστρια τράπεζα, Alpha Bank, για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει μετά το deal για τις μετοχές του MEGA.

Μετά την απόκτηση ποσοστού 19,63% την περασμένη εβδομάδα από την οικογένεια Μπόμπολα, ο κ. Σαββίδης ξεκαθαρίζει, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ότι δεσμεύεται να συνεισφέρει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Τηλέτυπος το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 8 εκατ. ευρώ θα πάει προς την εξόφληση των χρημάτων των εργαζομένων της εταιρείας.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ως μέτοχος η Dimera έχει επίγνωση ότι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι των εργαζομένων της, καθώς και το ύψος των υφιστάμενων δανειακών της υποχρεώσεων, θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της και την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της, για αυτό και η εταιρεία δεσμεύεται από τώρα ότι θα υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν -ή θα απαιτήσουν κι ώς μέτρο αναδιάρθρωσης- οι τράπεζες.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, ο ομογενής επιχειρηματίας επιδιώκει να δεσμεύσει και τα άλλα συμβαλλόμενα στο κανάλι μέρη, δίδοντας την εικόνα του ανθρώπου που επιλύει προβλήματα και βοηθά στην αποπληρωμή χρονίζουσων οφειλών.

Η επιστολή

Διαβάστε ακόμα:

Σκληρό πόκερ για ΔΟΛ, MEGA, Πήγασο: Ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης και οι… άλλοι