Αθήνα Καιρός

Το ΔΝΤ επιμένει: Δάνειο στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει συμφωνία για το χρέος

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Το ΔΝΤ επιμένει: Δάνειο στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει συμφωνία για το χρέος

Την θέση του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν ότι «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι – χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους», επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Ταμείου από την Ουάσιγκτον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μάρεϊ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα υπάρξουν πιθανώς περαιτέρω συζητήσεις» για το ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνόδου των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών (G7), στο Μπάρι της Ιταλίας, αν και επισήμως το θέμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα.

Όπως είπε, οι συζητήσεις του για το ελληνικό χρέος μόλις ξεκίνησαν, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, υπογραμμίζοντας πως η θέση του Ταμείου δεν έχει αλλάξει.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα, συνδέοντάς το με τις συζητήσεις για το χρέος.

Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είπε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», ενώ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου -την οποία είχε επαναδιατυπώσει πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν- ότι «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους», προκειμένου το Ταμείο να εγκρίνει τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει αν το Ταμείο θα ζητήσει από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]