Breaking News

Αδήλωτα τετραγωνικά: Με τέσσερα κλικ ξεμπερδέψατε – Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα

Εύκολα και γρήγορα, με μόλις τέσσερα «κλικ», θα μπορούν να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά των ακινήτων τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα μπει σε λειτουργία από το μεσημέρι (ώρα 14:00) της προσεχούς Πέμπτης.

Εβδομάδα πληρωμών για τις συντάξεις – Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες

Από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ξεκινάει η πληρωμή συντάξεων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου με την καταβολή των επικουρικών.

«Taxis 7»: Σε εφαρμογή ο αυτόματος συμψηφισμός οφειλών κεντρικής διοίκησης – προμηθευτών

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής από τους φορείς της κεντρικής διοίκησης σε προμηθευτές με το «Taxis 7».

Συνάντηση Σταϊκούρα- Λε Μερ: Γαλλική στήριξη στην ελληνική οικονομία

Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη χώρα από τον κορωνoϊό θα υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση.

«Ξεκοκκίνισαν» 64.717 δάνεια – Κινητικότητα από δανειολήπτες εν όψει άρσης της προστασίας α΄κατοικίας

Τις 63.793 έχουν φτάσει οι ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών δανείων από διμερείς διαπραγματεύσεις των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αυξήσει το αποτέλεσμα, πιέζοντας και προς την πλευρά της ένταξης στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Χρέη στην εφορία: Ξεκινά από αύριο η πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις

Tη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και σε 24 ή ακόμη και σε 48 μηνιαίες δόσεις βεβαιωμένες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές προς την εφορία, οι οποίες την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019, θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, από αύριο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική… Read more »

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει κινδύνους όπως ο κορωνοϊός 

Η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα δύο χρόνια στο 2,2% αντί του 3,5% ΑΕΠ, δεν θα επηρέαζε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους

Ο Κορωνοϊός «χτύπησε» το Χρηματιστήριο – Χάθηκαν πάνω από 4 δισ. ευρώ – Πάνω από 1% το δεκαετές ομόλογο

Μεγάλες απώλειες που ξεπερνούν το 8% καταγράφουν οι τιμές των μετοχών καθώς η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων

Ο κορωνοϊός «βυθίζει» την παγκόσμια οικονομία – Μεγάλη πτώση σε όλα τα χρηματιστήρια

Μεγάλες απώλειες που ξεπερνούν το 6% καταγράφουν οι τιμές των μετοχών καθώς η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων επηρεαζόμενη καταλυτικά από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της Ιταλίας, μεγεθύνοντας και τους φόβους για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το χρηματιστήριο – Απώλειες κοντά στο 6%

Μεγάλες απώλειες που προσεγγίζουν το 6% καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων επηρεαζόμενη καταλυτικά από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, αφού τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της Ιταλίας, μεγενθύνοντας και τους φόβους για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Έρχεται ο επόμενος κύκλος του «Εξοικονομώ» – «Kλειδώνουν» τα κονδύλια

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να οριστικοποιηθεί ο επόμενος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ο οποίος τελικά αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά για 540.000 συνταξιούχους – Αναλυτικός οδηγός

Αυξήσεις έως 206 ευρώ το μήνα για κύριες συντάξεις και ως 188 ευρώ για επικουρικές, με αναδρομικά έως 1.647 ευρώ και 1.504 ευρώ αντίστοιχα φέρνουν οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για περίπου 540.000 συνταξιούχους.

Διαγραφή χρεώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά – Τα 5 βήματα για υποβολή δήλωσης

Τη διαγραφή αναδρομικών χρεώσεων δημοτικών τελών και φόρων καθώς και προστίμων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, όταν αυτοί δήλωσαν στους δήμους τις πραγματικές επιφάνειες των κατοικιών ή άλλων κτισμάτων τους, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση την οποία κατέθεσε στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση.

Οδηγός Προστασίας από Πλειστηριασμούς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι «κόκκινοι» δανειολήπτες

Τη δυνατότητα να μην πέσουν… αμαχητί στον «πόλεμο», που έχουν προαναγγείλει ότι θα κηρύξουν τράπεζες και funds από την 1η Μαΐου με μπαράζ πλειστηριασμών, έχουν οι δανειολήπτες.

Τα επίσημα στοιχεία από το 8μηνο της ΝΔ: Ένα μαγαζί κλείνει, δύο ανοίγουν

Σε οκτώ μήνες διακυβέρνησης Ν.Δ. άνοιξαν 19.051 επιχειρήσεις και έβαλαν λουκέτο 11.938. Το θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο συστάσεων-διαγραφών δίνει το στίγμα της επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά δεν αρκεί. Η διευκόλυνση του «επιχειρείν» παραμένει δύσκολο… σταυρόλεξο για τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Μόνο στον «Ε.Τ.»: Διπλά αναδρομικά για 400.000 συνταξιούχους – Πότε και πως θα τα εισπράξουν

Διπλά αναδρομικά για κύριες και επικουρικές συντάξεις κερδίζουν 400.000 «υπερτυχεροί» συνταξιούχοι. Θα δουν και αναδρομικές αυξήσεις με τον νόμο Βρούτση για το ασφαλιστικό, αλλά και αναδρομικά 10μήνου από τις παράνομες μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που αναμένεται να επιστραφούν για ένα διάστημα 10 μηνών, όπως είναι η πλέον πιθανή εκδοχή για την έκβαση της… Read more »

Νέο όπλο κατά της φοροδιαφυγής – Εναλλακτικός τρόπος έμμεσου ελέγχου

Με τη μέθοδο σχέσης της τιμής πώλησης προς τον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών (περίπτωση δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του ν. 4174/2013) προσδιορίζονται τα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα αξιοποιώντας τη σχέση της τιμής πώλησης προς τον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών.

Βγάζουν τις λίρες από τα… στρώματα λόγω της εκτόξευσης της τιμής

«Χέρι» στις λίρες, που έχουν στα σεντούκια τους, βάζουν οι Ελληνες, σε μία προσπάθεια να επωφεληθούν από το… ράλι ανόδου στην τιμή του χρυσού. Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), το 2019 αγόρασε από ιδιώτες 99.744 τεμάχια (Ελισάβετ 1973, 1974 και προγενέστερων ετών) έναντι 52.935 τον αμέσως προηγούμενο χρόνο… Read more »

Έρευνα «Ε.Τ.»: Μπήκε φρένο στο κίνημα… «δεν κληρονομώ»

«Ασανσέρ» θυμίζει η πορεία των αποποιήσεων, με τον αριθμό των κληρονόμων, που απαρνιούνται την οικογενειακή περιουσία, να… αυξομειώνεται από περιοχή σε περιοχή.

DW: Δεν φτάνουν με τίποτα τα λεφτά του προϋπολογισμού της ΕΕ

Χωρίς σημαντική πρόοδο συνεχίζεται στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση για την χρηματοδότηση της ΕΕ στην περίοδο 2021-2027. Η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων Σκα Κέλερ επικρίνει την συμπεριφορά των κρατών-μελών.

Ελλάδα-Ολλανδία συμμαχία για την ηλεκτροκίνηση

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σδούκου επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Elaad NL, του κέντρου καινοτομίας για τις έξυπνες υποδομές φόρτισης

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα αναδρομικά – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κατσώτη.

Δείτε Επίσης