Τρεις μεγάλες κατασχέσεις λαθραίως τσιγάρων και ναρκωτικών [εικόνες & βίντεο]

15/03/19 • 20:24 | UPD 15/03/19 • 20:28

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε Ελευσίνα και Λέσβο επικεντρώθηκαν το τελευταίο διήμερο οι συλλήψεις και κατασχέσεις σε λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά του Λιμενικού Σώματος. Οδηγός στις νέες «επιτυχίες» οι 8 σκύλοι Κ-9 που εκπαίδευσε το σώμα πριν λίγες μέρες.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, συνελήφθησαν χθες το πρωί, ένας 73χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες , ηλικίας 50, 56 και 59 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 20.600 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν είχαν την ειδική ταινία.

Μετά από παρακολούθηση ο 56χρονος ημεδαπός να μεταφέρει εντός ενός λευκού φορτηγού, το στάθμευσε στο Μοσχάτο Αττικής 12.920 πακέτα τσιγάρων, εντός μεταλλικών κιβωτίων.

Μετά από έρευνα και στην αποθήκη, εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες. Εντός της αποθήκης βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά τα οποία περιείχαν 680 πακέτα τσιγάρων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με την συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε σπίτι που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον 7.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν συνολικά 20.600 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων, ήτοι τετρακόσιες χιλιάδες 412.000 τσιγάρα, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

Δυο συλλήψεις και στη Μυτιλήνη. Ένας 24χρονου αλλοδαπού σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση από το πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατέχει ταξιδιωτική βαλίτσα είχε μέσα σακούλα με χασίς βάρους 3. 153,00gr. Με τη βοήθεια του νέου Κ-9 , οι άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τη σακούλα και τον συνέλαβαν.

Σχεδόν ταυτόχρονα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης συνέλαβαν και έναν 28χρονο αλλοδαπό.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση του ίδιου πλοίου, ο αστυνομικός σκύλος άρχισε να γαβγίζει ξανά με τους Λιμενικού να βρίσκουν πίσω από τους αερόσακους του συνοδηγού( !) οκτώ πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη, επιμελώς κρυμμένες, συνολικού βάρους 3. 967,1 gr.

Copy link
Powered by Social Snap