Άρωμα ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Ναυτιλίας: Ο Γιώργος Κασσάρας νέος Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

14/03/19 • 19:50 | UPD 14/03/19 • 19:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Διετέλεσε βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου από το 2011 με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διεγράφη το 2012 διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

Η αλλαγή σκυτάλης στη γενική γραμματεία Αιγαίου του Υπουργείου Ναυτιλίας ήταν προεξοφλημένη μετά την παραίτηση Καμένου από την κυβέρνηση και την στήριξη του πρώην Γενικού Γραμματέα ΓΙάννεη Γιαννέλη στο πρόσωπο του Αρχηγού των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο χρειάστηκε κάτι παραπάνω δυο μήνες από τον κυβερνητικό διαζύγιο για να βρεθεί αντικαταστάτης του, με την ηγεσία του Υπουργείο Ναυτιλίας να το βρίσκει στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κασσάρα

Ο Γιώργος Κασσάρας είναι οικονομολόγος και πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου. Γεννήθηκε στην Χώρα Καλύμνου το 1950. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου από το 2011 με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διεγράφη το 2012 διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Διετέλεσε επίσης Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες «Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.» καθώς και Πρόεδρος σε πρωτοβάθμια Σωματεία-μέλη της.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) από το 1986 έως σήμερα και επί σειρά ετών ήταν μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (Σ.τ.Α.). Στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών κατά τα έτη 1975 έως 2009, κατά τη διάρκεια των οποίων υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην Κεντρική και σε Περιφερειακές Υπηρεσίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε στη θεσμοθέτηση αντικειμενικών, αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων για τις μεταθέσεις και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης και στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Copy link
Powered by Social Snap