Δεν εγκρίθηκαν οι πρόσθετες επενδύσεις της COSCO στο λιμάνι

01/03/19 • 18:02 | UPD 01/03/19 • 18:02

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Ναυτιλίας, δεν δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση του Master plan της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Η δυσαρέσκεια είναι έντονη στο κινεζικό κολοσσό για την απόρριψη σημαντικών επενδύσεων που προβλέπει το master plan του ΟΛΠ, όχι όμως και στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε φορείς οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εναντιωθεί στις επί μέρους επενδύσεις.

Ειδικότερα, δεν εγκρίθηκε η ανέγερση του mall δίπλα στη νέα βάση κρουαζιέρας, το ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία, η δημιουργία logιstic center στο Κερατσίνι, το πρότζεκτ για την εγκατάσταση synchrolift αλλά και η κατασκευή δύο χώρων στάθμευσης για οχήματα.

Η Cosco εμφανίζεται ενοχλημένη και για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην όλη διαδικασία. Το master plan παρουσιάστηκε στις αρχές του 2018 και υποβλήθηκε προς έγκριση στις 10 Μαρτίου 2018.

Όπως αναφέρεται, χρειάστηκε ένας χρόνος για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, καθιστώντας πιο δύσκολη την έγκαιρη υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2021.

 

Copy link
Powered by Social Snap