ΜΙG: Έχουν υποβληθεί προσφορές για την Attica

14/03/19 • 19:58 | UPD 14/03/19 • 19:58

Newsroom eleftherostypos.gr

Επιχειρηματική θαλασσοταραχή επικρατεί στην ακτοπλοϊκή αγορά μετά την ανακοίνωση της ΜΙG, βασικός μέτοχος της Hellenic Seaways, Superfast και Blue star (Attica) ότι εξετάζει σενάρια αναδιάρθρωσης ή και μείωσης των δανείων της εταιρίας.

Η πώληση της Attica Group είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Marfin Investment Group (MIG) η οποία διαθέτει το 79,38% των μετοχών και η Πειραιώς, στην οποία ανήκει η MIG, άλλο 11,84%, με το ενδιαφέρον να έχει εκδηλωθεί από πολλές πλευρές, ωστόσο η όλη υπόθεση βρίσκεται ακόμη μακριά από το στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Για αυτό και σύσσωμη η ακτοπλοϊκή αγορά αναμένει τις εξελίξεις.

Η MIG, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σχολιάζοντας δημοσιεύματα, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες πιστοποίησε ότι υπάρχει διάθεση πώλησης της εταιρείας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων της, ωστόσο στη δεύτερη ανακοίνωση πρόσθεσε μία φράση. Συγκεκριμένα η δεύτερη επιστολή ανέφερε ότι «εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για την αναδιάρθρωση ή/και τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων μέσω και της πώλησης μετοχικών συμμετοχών της σε επενδυτές που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.

Επίσης σε σχετική ανακοίνωση η Attica Group παρέπεμψε στον βασικό μέτοχο, σημειώνοντας ότι «Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσίευμα του τύπου που αναφέρεται σε “συμφωνία για την πώληση του ακτοπλοϊκού στόλου της Attica Group”, η “Attica Α.Ε. Συμμετοχών” ενημερώνει ότι συμφωνίες με αντικείμενο τις εκδομένες μετοχές της Εταιρίας αφορούν τους μετόχους, οι οποίοι προβαίνουν στις προβλεπόμενες Ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό κάθε φορά που συντρέχει περίπτωση».

Εκτός από την επιχειρηματική αγορά, στραμμένο το βλέμμα στις εξελίξεις έχει και ο πολιτκός κόσμος και ειδικότερα τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταφορών καθώς ο όμιλος Attica είναι ο βασικός θαλάσσιος μεταφορέας της χώρας, εξυπηρετώντας χειμώνα καλοκαίρι δεκάδες νησιά και θαλάσσιες γραμμές.

Πριν από κάποιους μήνες, η MIG βρισκόταν σε συζητήσεις με την Fortress, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. Τώρα, εμφανίζονται ως «μνηστήρες» της εταιρείας επενδυτικά κεφάλαια (funds) και πιθανώς, κι άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Στο 9μηνο του 2018, η Attica ανακοίνωσε ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 292,86 εκατ. ευρώ, έναντι 215,46 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Κατά την ίδια περίοδο, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 53,81 εκατ. ευρώ, έναντι 47,75 εκατ. το εννεάμηνο του 2017.

 

Copy link
Powered by Social Snap