Μια παρουσιάστρια πλήρης από επιτυχίες, δοκιμές, εκπομπές και συνεργασίες, ουσιαστικά θα έλεγε κανείς πως επανεφηύρε πριν από λίγα χρόνια τον επαγγελματικό της εαυτό συστήνοντάς μας μια τελείως διαφορετική περσόνα. Ή μήπως αυτό το έχει κάνει ξανά και δεν το καταλάβαμε;
Η Κατερίνα Καραβάτου έχει συνδέσει την πρώτη φάση της καριέρας της με τον ALPHA. Αποτελεί αναπόσπαστο μέλος μιας παρέας τηλεστάρ που ανακάλυψε το κανάλι και ανέλαβε η Ζήνα Κουτσελίνη να «χτίσει» ως established τηλεοπτικά πρόσωπα, μέσα σε μόλις μία σεζόν. Η Κατερίνα Καραβάτου ήταν ο τηλεοπτικός μαέστρος του «Κους Κους» που δημιουργήθηκε ως αντίπαλο δέος της πρωινής ζώνης, ένα υβρίδιο μεταξύ γκοσιπάδικου και πρωινού προγράμματος, που θα λειτουργούσε ως outsider απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό του νεοσύστατου ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά. Λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του «Κους Κους», βέβαια, στον σταθμό έφτασε… η φρεγάτα του προγράμματος, η Ελένη Μενεγάκη, και δημιουργήθηκε ο «Καφές με την Ελένη», με αποτέλεσμα το «Κους Κους» να μετατοπιστεί στη μεσημεριανή ζώνη και να βιώσει μια τεράστια επιτυχία.
Από «παρέα» το «Κους Κους» μετασχηματίστηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου, που μαζί της ήταν ο Δημήτρης Παπανώτας, ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη, η Κλεοπάτρα Πατλάκη και ορισμένες ακόμα τηλεοπτικές φιγούρες της εποχής. Η επιτυχία που ήρθε στη μεσημεριανή ζώνη ήταν απρόβλεπτη και γιγαντιαία. Το εύρημα με τις τηλεφωνικές εξομολογήσεις αλλά και τα ομολογουμένως σκληρά γκόσιπ ρεπορτάζ της εποχής έκαναν την Κατερίνα Καραβάτου πρωταγωνίστρια ενός τηλεοπτικού ράλι που είχε πια στόχο μόνο την κορυφή. Για έξι σεζόν, από το 2005 έως το 2011, το «Κους Κους» είχε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις, καυτές και επίκαιρες ειδήσεις, νέα από τον λαμπερό κόσμο της showbiz, ζωντανές συνδέσεις με πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν, άμεση καταγραφή γεγονότων που θα προκαλέσουν συζητήσεις. «Η Κατερίνα Καραβάτου, με την ευγένεια, την εμπειρία και το ταλέντο της κρατά καθημερινά τους τηλεθεατές σε εγρήγορση», όπως περιγράφουν δημοσιεύματα της εποχής.
Ωστόσο, η τηλεοπτική πορεία της Κατερίνας Καραβάτου φαίνεται πως έμελλε να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καριέρα της Ελένης Μενεγάκη. Η εξαγορά του ALPHA από το RTL φαίνεται πως έχει σκληρές συνέπειες για το πρόγραμμα του μέχρι τότε φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου του Δημήτρη Κοντομηνά, με αποτέλεσμα η σταρ της πρωινής ζώνης να μετακινηθεί το 2012 στη μεσημεριανή ζώνη και το «Κους Κους» να εξαφανιστεί διά παντός από τον τηλεοπτικό χάρτη παρόλο που μετρούσε έξι σεζόν τεράστιας επιτυχίας. Μάλιστα, όταν η εκπομπή της διακόπηκε, η Κατερίνα Καραβάτου βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στο πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον πρώην σύζυγό της, Κρατερό Κατσούλη, με την ίδια να φαίνεται πληγωμένη από αυτό το απρόσμενο επαγγελματικό διαζύγιο. Βέβαια, ο κύκλος της στον ALPHA δεν είχε κλείσει και αυτό θα αποδεικνυόταν ένα χρόνο αργότερα, όταν η Κατερίνα Καραβάτου, το 2013, επέστρεψε στον σταθμό για να συμπαρουσιάσει την εκπομπή «Μες στην καλή χαρά», μαζί με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, μετά την αποχώρηση της Ναταλίας Γερμανού από τον σταθμό, μια δύσκολη συνεργασία, όπως θα παραδεχόταν η ίδια χρόνια αργότερα. Μα και αυτό έμελλε να κρατήσει μόλις μία σεζόν.
Η εποχή του διδύμου
Σε μια κίνηση ματ στα μέσα του 2014 η Κατερίνα Καραβάτου ακολούθησε την πορεία της Ναταλίας Γερμανού και εντάχθηκε στο δυναμικό του Epsilon, που εκείνη την εποχή έστηνε από λευκό χαρτί ένα μεγαλόπνοο εγχείρημα με πλήρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Η διάσημη παρουσιάστρια ένωσε τις δυνάμεις της με τον τότε σύζυγό της, Κρατερό Κατσούλη, και δημιούργησαν ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα παρουσίασης, «ανοίγοντας» την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στο Epsilon με την εκπομπή «Στα καλά καθούμενα». Η εκπομπή συγκέντρωσε εξαιρετικά σχόλια και υψηλή τηλεθέαση, ειδικά για τις συνθήκες που έβγαινε στον αέρα και στο πλαίσιο ενός νεοσύστατου σταθμού, με το ζευγάρι να διανύει μια κούρσα επιτυχίας για τρεις σεζόν. Η εξαιρετική απήχηση που είχε η πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, το 2015, έκανε τη διοίκηση του Epsilon να τους μετακινήσει στο καθημερινό πρωινό πρόγραμμα με την εκπομπή «Ετοιμο το πρωινό», ωστόσο εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Μετά από μία ταραχώδη φάση αντιδικίας με τη διοίκηση του καναλιού, η εκπομπή διακόπηκε τον Ιανουάριο του 2016 και οι δύο παρουσιαστές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια προσπαθώντας να δικαιωθούν βάσει του συμβολαίου τους, κάτι που τελικά κατάφεραν μετά από πολλές νομικές αντιπαραθέσεις.
Η είσοδος «Στη Φωλιά των ΚούΚου»
Παρά το άδοξο τέλος της συνεργασίας τους με το Epsilon και την τόσο μεγάλη στήριξη που είχαν προσφέρει στην άνοδο του μικρού αυτού τηλεοπτικού σταθμού, τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα για την Κατερίνα Καραβάτου. Ή μάλλον ήταν ένα βήμα… μπροστά. Τον Οκτώβριο του 2017 η παρουσιάστρια, μαζί με τον Κρατερό Κατσούλη, μπήκε στο δυναμικό του STAR και για πρώτη φορά στην καθημερινή πρωινή ζώνη η εκπομπή κατέκτησε τη μία πρωτιά μετά την άλλη. Σε μια εποχή πολύ σκληρού gossip, το STAR πρότεινε μια εκπομπή που έχει έντονη δόση χιούμορ, τεράστια αποθέματα ρεπορτάζ και σατιρικής ματιάς της tv, αλλά και σειρά πολύ καλών συνεντεύξεων. Η Κατερίνα Καραβάτου, απαλλαγμένη από τις κακοτοπιές της προηγούμενης σεζόν, διένυσε τέσσερις από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της καριέρας της και οι «ΚούΚου» έγιναν σήμα κατατεθέν της feelgood ψυχαγωγικής τηλεόρασης της εποχής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρωινό θα έλεγε κανείς πως ήταν «σημαία» της απόλυτα feelgood διάθεσης για προκλητική, ψυχαγωγική τηλεόραση που πρότεινε το STAR και «υπηρετεί» μέχρι σήμερα με ένα ανάλογης διάθεσης πρωινό πρόγραμμα, όπως το «Breakfast@Star». Με την Κατερίνα Καραβάτου, βέβαια, τότε το πράγμα άλλαζε γιατί μιλούσε για μία από τις τρεις πιο έμπειρες και άξιες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης και όχι ένα outsider πρόγραμμα που κούμπωνε με τη γενικότερη αισθητική του σταθμού. Παρά την πολύ καλή πορεία της εκπομπής και τα πραγματικά επιτυχημένα χρόνια που διένυσε στο κανάλι, πρώτο το επαγγελματικό και μετέπειτα το προσωπικό διαζύγιό της με τον Κρατερό Κατσούλη οδήγησαν και στο τέλος της κοινής τους διαδρομής στην πρωινή ζώνη του καναλιού.
Μάλιστα, η Κατερίνα Καραβάτου στην τελευταία «ΚούΚου» εκπομπή είχε φανεί ιδιαίτερα ενοχλημένη από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τον σταθμό λέγοντας: «Σήμερα ξεκινάει η τελευταία εκπομπή της σεζόν και η τελευταία εκπομπή της Φωλιάς των Κου Κου μετά από 4 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε για πέμπτη σεζόν να είμαστε Κου Κου αλλά θα σας πω κάτι! Αν μία φορά ήσουν Κου Κου, τότε θα είσαι για πάντα Κου Κου και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και επίσης θεωρώ ότι μπορούμε μόνοι μας να συνεχίσουμε αυτόνομα στην ίδια πορεία η οποία ήταν νομίζω πολύ συνταρακτική, σπουδαία, σημαντική και με πάρα πολλή αγάπη!», ενώ σε άλλο σημείο είχε συμπληρώσει: «Σας είχα πει ότι θα ήθελα να κοιταζόμαστε με καθαρότητα στα μάτια. Δεν χρειάζεται καθόλου να με κοιτάτε περίεργα… Ούτε να με κοιτάτε με αγωνία. Θα σας εξηγήσω γιατί δεν χρειάζεται ποτέ να με κοιτάτε με αγωνία. Ανέκαθεν έχω υπάρξει ένας πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος τιμά τη δουλειά του, τους εργοδότες του, τους συνεργάτες του και πορεύεται με αγάπη ακόμη κι αν δεν την εκλαμβάνει. Ξέρω να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις δικές μου και των άλλων και ξέρω να σηκώνομαι όταν πέφτω. Αυτό το έμαθα. Μέρος της κρητικής μου καταγωγής, μου έχει δώσει αυτήν την καλώς εννοούμενη περηφάνια.Λέει μια μαντινάδα: Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».
«Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκούντως σκληρή και διδακτική, με λάθη από όλους μας, με γενναίες συγγνώμες και απολογίες, τουλάχιστον από εμένα και τον Κρατερό Κατσούλη. Κάθε αποχαιρετισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Εγώ βίωσα αυτή την κατάσταση, έτσι ακριβώς σας το λέω. Στην αρχή δεν το πίστεψα, έκανα ότι δεν καταλαβαίνω, προσπάθησα να με πείσω ότι είναι ψέματα, έκλαψα, πέρασα πάρα πολύ άσχημα, τόσο άσχημα που δεν μπορώ να σας πω καν! Πένθησα! Υπήρξα απαρηγόρητη. Στάθηκα δυνατή και μετά κατάλαβα τι ήμουν. Ημουν πάρα πολύ θυμωμένη», είχε προσθέσει σε ένα από τα πιο φορτισμένα φινάλε της πορείας της. «Ηρθα σήμερα εδώ για να αποχαιρετήσω την Κατερίνα της Φωλιάς των Κου Κου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εμένα που δεν με υπερασπίστηκα όπως έπρεπε», τόνιζε τότε.
Το MEGA και η περίοδος των formats
Αμέσως μετά την αποχώρησή της από το STAR, η Κατερίνα Καραβάτου βρήκε επαγγελματική στέγη στο νεοσύστατο MEGA παρουσιάζοντας την εκπομπή «Τι λες τώρα» σε παραγωγή Νίκου Κοκλώνη. Η εκπομπή είχε να αντιμετωπίσει ισχυρούς αντιπάλους και πάνω από όλα το ήδη χτισμένο «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού, με αποτέλεσμα η σύμπραξη με το νέο Μεγάλο Κανάλι να διαρκέσει μόλις μία σεζόν, παρόλο που επρόκειτο για μια πολύ αξιοπρεπή προσπάθεια και μια εκ νέου τηλεοπτική συνάντηση της Κατερίνας Καραβάτου με τη Μαρία Ηλιάκη, χρόνια μετά το «Κους Κους».
Λίγα πριν απ’ τα Χριστούγεννα του 2022, η Κατερίνα Καραβάτου μετακόμισε επαγγελματικά στον ΣΚΑΪ. Αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα της να παρουσιάσει ένα format. Το «My Style Rocks», μετά από πολλές διάσημες κυρίες που πέρασαν ανά σεζόν από την παρουσίασή του, έφτασε στα χέρια της διάσημης παρουσιάστριας και τελικά αποδείχτηκε πως της ταίριαξε… γάντι. Η χημεία της με τους κριτές του ριάλιτι δεν άφησε πολλά περιθώρια ώστε όλοι να συμφωνήσουμε σε ένα συμπέρασμα: η Κατερίνα Καραβάτου είναι η πιο ικανή παρουσιάστρια του «My Style Rocks», αλλά κυρίως είναι over qualified για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Παρά τις τεράστιες δυνατότητές της, η συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ αλλά και την Acun Media συνεχίστηκε με περισσότερους κύκλους «My Style Rocks» – άλλωστε είναι η μόνη που παρουσίασε back2back δύο κύκλους που ο ένας έληξε Παρασκευή και ο επόμενος ξεκίνησε να μεταδίδεται Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η σύμπραξή της με τον σταθμό του Φαλήρου βγήκε και εκτός συνόρων, αφού για ένα ολόκληρο καλοκαίρι η Κατερίνα Καραβάτου βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τις ανάγκες του τελευταίου κύκλου «Power Of Love» που γυρίστηκε εκεί. Ετσι όλα έδειχναν πως όσο ο ΣΚΑΪ διάθετε στο πρόγραμμά του τα δύο αυτά ριάλιτι, η Κατερίνα Καραβάτου θα βρισκόταν στο δυναμικό του. Βέβαια, η συνέχεια θα ανέτρεπε τις προβλέψεις και τελικά η ίδια θα ερχόταν σε συμφωνία με τον ΑΝΤ1.
«Καλοκαίρι Παρέα» στον ΑΝΤ1
Μετά από 4 περίπου χρόνια λοιπόν η Κατερίνα Καραβάτου αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει για λίγο -ή για περισσότερο- στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Το «Καλοκαίρι Παρέα» συστήθηκε γρήγορα και αποτελεί το μεγαλόπνοο θερινό πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου με μία… επαγγελματική διάθεση, μιας και σαν εκπομπή δεν θα ζήλευε τίποτα από όσα διαθέτουν οι χειμερινές εκπομπές των καναλιών. Με τη γνώριμη εμπειρία της αλλά και το προσωπικό της στιλ, η Κατερίνα Καραβάτου πλέον λέει ξανά ζωντανά καλημέρα στους τηλεθεατές, για πρώτη φορά παρουσιάζοντας μια infotainment εκπομπή, αφού οι απαιτήσεις της εποχής απαιτούν και έντονες δόσεις ενημέρωσης. Μάλιστα, η εκπομπή διαθέτει και μία από τις μεγαλύτερες διάρκειες ζωντανών προγραμμάτων, αφού ξεκινά στις 9 το πρωί και δίνει πάσα στο μεσημβρινό δελτίο, λίγο πριν απ’ τη 1 το μεσημέρι.
Ειδήσεις Σήμερα
- ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Ερασιτέχνη: «Δεν επιθυμεί να κατασκευαστεί η Νέα Τούμπα από τον Ιβάν Σαββίδη»
- Το παίρνει το κορίτσι! Ο Ρονάλντο παντρεύεται με τη Χεορχίνα
- Από τη Eurovision στην επιβίωση: Γνωστή τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Ελλάδα μπαίνει σε νέο reality
- Θέλετε το τζόκερ; Αυτά τα 5 φυτά μπορούν να σας το φέρουν
- Ελένη Χατζίδου: Η αιχμηρή απάντηση για τις διακοπές με την πεθερά της – «Δεν την κουβαλάω για babysitting» [βίντεο]

