Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις

Διαβάστε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 15 Απριλίου 2018

14/04/18 • 16:00 | UPD 14/04/18 • 16:04

Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και αποκλειστικά δημοσιεύματα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Με αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και αποκλειστικά δημοσιεύματα κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί με βασικό τίτλο «Συναγερμός για θερμό καλοκαίρι» επισημαίνοντας ότι οι αναταράξεις σε εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και η οικονομία κλυδωνίζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Η πρωτοφανής ένταση στο Αιγαίο και οι ακροβατισμοί του Καμμένου τινάζουν στον αέρα τη θερινή φιέστα της κυβέρνησης. Πλεόνασμα2,1% ως το 2030 ζητούν οι σκληροί του Ευρώ απορρίπτοντας την παροχολογία του Τσακαλώτου. Την ίδια ώρα επιστρέφει ο εφιάλτης του προσφυγικού στα νησιά με αύξηση ροών πάνω από 30%.

Υπάρχει επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ μετά τη νέα… ρουκέτα από το ΣτΕ για τις εισφορές των επαγγελματιών. Εξετάζεται, μάλιστα, η μη αναδρομική εφαρμογή των μειώσεων. Ρουκέτα που θα βρει στόχο τις συντάξεις ετοιμάζεται να εκτοξεύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την κυοφορούμενη απόφασή του, η οποία, κατά τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως την περασμένη εβδομάδα, ακυρώνει τα χαράτσια των εισφορών για επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Η απόφαση προοιωνίζεται μια νέα βάση υπολογισμού εισφορών χαμηλότερων από τις σημερινές, που αυτομάτως θα έχει αντίκτυπο στις συντάξεις.

Θα διαβάσετε ακόμα για τη «ρώσικη ρουλέτα από τον Τραμπ» στην Ανατολική Μεσόγειο… Οι κινήσεις και οι στόχοι των αμερικανικών δυνάμεων μέσα από την ανάλυση του Stratfor.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φιλοξενεί και συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τονίζει ότι το αφήγημα της καθαρής εξόδου προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Ολοι, πλέον, έχουν αντιληφθεί πόσο ακριβά στοίχισαν τα ψέματα και ο λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θα διαβάσετε ακόμα αναλυτικό ρεπορτάζ για τη Νέα Δημοκρατία και τις επόμενες κινήσεις του κόμματος. Στην Πειραιώς αναφερόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «μείζον ζήτημα είναι η διγλωσσία της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα». Στην πρόσφατη συνέντευξή του στους ξένους ανταποκριτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για το Σκοπιανό ότι το κόμμα του θα εκφράσει εντονότατη διαφωνία στη Βουλή, εάν έρθει συμφωνία για λύση που δεν θα είναι «ενιαία, συνολική και οριστική που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση και την αντιμετώπιση ζητημάτων εθνότητας και αλυτρωτισμού».

Με αφορμή, εξάλλου, την συντριβή του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και τον θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου μιλούν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής για τη δική τους τραγωδία συγγενείς πεσόντων.

Η εφημερίδα έχει ρεπορτάζ για τις κινήσεις του Εμίρη του Κατάρ στην Κέρκυρα. Βάζει ενοικιαστήριο στο Miramare της Κέρκυρας, αποχωρούν οι Αραβες και μπαίνει τουριστικός όμιλος.

Ακόμα μέσα από το ένθετο Οικονομία θα ενημερωθείτε πως οι δανειολήπτες μπορούν να πετύχουν κούρεμα οφειλών.

Τέλος μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κυκλοφορεί εντελών δωρεάν και το ανανεωμένο τηλεοπτικό περιοδικό TV Kους Κους! Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε μεταξύ των άλλων όλα τα νέα του Survivor και συνέντευξη της Εβελίνας Παπούλια και του Ανδρέα Γεωργίου.