Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις

Διαβάστε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 4 Μαρτίου 2018

03/03/18 • 16:11 | UPD 03/03/18 • 16:15

Με αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και αποκλειστικά δημοσιεύματα κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Οι …παρενέργειες του επιδόματος ενοικίου είναι το βασικό θέμα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής με το τίτλο «Ανω κάτω το Μαξίμου» και σημειώνει «Απρόβλεπτες αναταράξεις από το υπουργικό επίδομα ενοικίου». Τονίζει επίσης ότι υπάρχει ένας υπόγειος πόλεμος για τον ανασχηματισμό και πήραν το όπλο τους οι φράξιες Παππά – Τσακαλώτου. Ο Νίκος Παππάς ζητούσε επίμονα από τον πρωθυπουργό τη μετάβασή του στον 7ο όροφο της οδού Νίκης. Αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε βέτο. Το φιάσκο Κουβέλη, πώς σώθηκαν Κουρουμπλής, Τόσκας και το νέο μέτωπο Δραγασάκη – Στουρνάρα.

Στην εφημερίδα θα διαβάσετε και μια αποκάλυψη για ρουσφέτι στη νύφη του Αλέξη Τσίπρα. Η σύζυγος του αδερφού του πρωθυπουργού είναι υπάλληλος στο Δημόσιο και παράλληλα μετακλητή στο γραφείο του υπουργού Πετρόπουλου. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «ορκιστεί» στο λαό ότι τέτοια έθιμα θα ελάμβαναν τέλος με τη δική του διακυβέρνηση. Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν. Εμφανίζει, μονίμως πια, τέτοια συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι η «ηθική της πολιτικής» είναι γράμμα κενό περιεχομένου και για τη δική του κυβέρνηση που πήρε την εξουσία ως διαπρύσιος κήρυκας της «ηθικής» στην πολιτική.

Επίσης θα διαβάσετε και όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τους Ελληνες στρατιώτες που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με την κατάσταση να οδηγείται τα άκρα.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί με μια συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη στην οποία ο ίδιος αναφέρει ότι η «κυβέρνηση θα προκαλεί ζημιά στον τόπο ως την τελευταία ημέρα παραμονής της στην εξουσία».

Ακόμα σε ρεπορτάζ θα πληροφορηθείτε ότι είναι πιο κοντά η μείωση του αφορολόγητου από το 2019. Τελεσίγραφο από τους δανειστές να έχει κλείσει κατά 90% η τέταρτη αξιολόγηση (σε λιγότερο από 45 ημέρες) διαφορετικά θα ενεργοποιηθούν οι κόφτες της διετίας 2019-2020.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έχει και πλούσιο ρεπορτάζ για τη υπόθεση Novartis όπου ψάχνουν Offshore 100 εκ. ευρώ για μίζες. Oι δύο τροφοδότες λογαριασμοί με έδρα την Ελβετία, μέσω των οποίων γίνονταν οι… πληρωμές (ο πρώτος ήταν για τις μίζες σε γιατρούς και ο δεύτερος για τους πολιτικούς).

Φυσικά δεν λείπουν και τα αποκλειστικά θέμα με την εφημερίδα να αποκαλύπτει ότι ο Νικολάς Μαδούρο χρωστάει έξι ενοίκια στη χήρα του Δημήτρη Μητροπάνου. Στάση πληρωμών και στην… Ελλάδα έχει κηρύξει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καθώς η χρηματοδότηση σε δεκάδες πρεσβείες της χώρας του στο εξωτερικό φθάνει με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι διπλωμάτες και προσωπικό αλλά και τα ενοίκια.
Oπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα έφθασε στο σημείο να οφείλει έξι ενοίκια, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για τη βίλα του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου στο Παλαιό Ψυχικό, η οποία από το καλοκαίρι του 2014 χρησιμοποιείται ως κατοικία του Βενεζουελάνου πρέσβη.

Eπίσης ο Μηλιώνης της Energa πήρε τη βίλα του Σαραντόπουλου στο Πόρτο Χέλι προκειμένου να κάνει χρυσές δουλειές. Την απέκτησε μέσω πλειστηριασμού και θα τη νοικιάζει σε τουρίστες έναντι 6.000 ευρώ την ημέρα.
Η έπαυλη της οικογένειας Σαραντόπουλου, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που φέρνει στο φως ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, είχε οριστεί να βγει σε πλειστηριασμό από το Ειρηνοδικείο Μάσσητος Κρανιδίου τρεις φορές, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2017 (1), καθώς και τον Ιανουάριο του 2018 (2).

Τέλος μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κυκλοφορεί εντελών δωρεάν και το ανανεωμένο τηλεοπτικό περιοδικό TV Kους Κους! Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε μεταξύ των άλλων όλα τα νέα του Survivor και μια συνέντευξη του Θοδωρή Αθερίδη.