Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις

Διαβάστε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 4 Φεβρουαρίου 2018

03/02/18 • 15:01 | UPD 03/02/18 • 15:05

Με αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και αποκλειστικά δημοσιεύματα κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία κυριαρχεί στο πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής. «Όχι παιχνίδια με την Μακεδονία» είναι ο βασικός τίτλος με την επισήμανση «Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα και ο Τσίπρας ψάχνει… 151 για να περάσει ‘συμφωνία’». Σοκ στο Μαξίμου από τον ξεσηκωμό των πολιτών για το Σκοπιανό και κραδασμοί στην συγκυβέρνηση. Ρεσιτάλ προκλήσεων από τα Σκόπια για ταυτότητα και γλώσσα.

Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τόνισε: «Να αποφύγουμε μια νέα τραγωδία που θα προκληθεί από πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Ακόμη θα διαβάσετε για τις πέντε παγίδες που κρύβουν τα τεκμήρια διαβίωσης.  Πρόκειται για τις διατάξεις των άρθρων 31 και 34 του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σύμφωνα με τις οποίες το φορολογητέο εισόδημα κάθε φυσικού προσώπου μπορεί να προσδιορισθεί από τις φορολογικές αρχές εναλλακτικά, με βάση τις λεγόμενες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης, δηλαδή τις ελάχιστες ετήσιες δαπάνες χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη και πισίνες, αλλά και ποσά που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεύουν τα ελάχιστα ετήσια έξοδα του φορολογουμένου για την ατομική του συντήρηση.

Στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης υπάγονται και οι πραγματικά καταβληθείσες δαπάνες του φορολογουμένου για την πληρωμή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και τα έξοδα για την καταβολή αποδοχών σε υπηρετικό προσωπικό. Κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αθροίζουν όλα τα παραπάνω ποσά «τεκμηρίων» και προσδιορίζουν με τεκμαρτό τρόπο το συνολικό ετήσιο εισόδημα κάθε φορολογουμένου.

Επίσης θα ενημερωθείτε και για την εξέλιξη ενός θέματος ύστερα από δημοσίευμα του «Ε.Τ.». Η Λυδία Κονιόρδου αθωώθηκε αφού πλήρωσε πρώτα τα οφειλόμενα σε εργαζόμενη. Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής στις 14 Ιανουαρίου είχε αποκαλύψει τον αγώνα της νεαρής γυναίκας να πάρει την αποζημίωσή της από το 2011, όταν απολύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Δεσμοί». Η νυν υπουργός Πολιτισμού αντιμετώπιζε την κατηγορία της μη καταβολής μέρους αποζημίωσης απόλυσης σε υπάλληλο της ΜΚΟ «Δεσμοί», στην οποία, τότε, ήταν επικεφαλής.

Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής θα διαβάσετε για τις μπίζνες στην ενέργεια που κρύβει η τουρκική εισβολή στη Συρία με την ανοχή Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος έκλεισε τα μάτια στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία γιατί τα ενεργειακά σχέδια Μόσχας και Αγκυρας έχουν μεγαλύτερη σημασία. Καθυστερημένη η αντίδραση των Ευρωπαίων διά στόματος Μακρόν: «Αν η τουρκική επιχείρηση εξελιχθεί σε εισβολή, τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Τέλος μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κυκλοφορεί εντελών δωρεάν και το ανανεωμένο τηλεοπτικό περιοδικό TV Kους Κους! Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε μεταξύ των άλλων όλα τα νέα του Survivor και μια συνέντευξη της Βίκυς Χατζηβασιλείου.