ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Μην χάσετε το νέο τεύχος του ET Magazine στο EleftherosTypos.gr (09/10-12)

08/12/17 • 17:01 | UPD 08/12/17 • 21:15

Άλλο ένα τεύχος του ET Magazine στο EleftherosTypos.gr βγαίνει στον αέρα αυτό το Σαββατοκύριακο με αναλύσεις, ρεπορτάζ και αξιοπερίεργα θέματα.

Άλλο ένα τεύχος του ET Magazine στο EleftherosTypos.gr βγαίνει στον αέρα αυτό το Σαββατοκύριακο με αναλύσεις, ρεπορτάζ και φυσικά τα απαραίτητα αξιοπερίεργα θέματα.

Το 7ο τεύχος κυκλοφορεί όπως κάθε Σαββατοκύριακο, ξημερώματα Σαββάτου και μπορείτε να το διαβάσετε απευθείας στο EleftherosTypos.gr . Αυτήν την φορά η συντακτική ομάδα επέλεξε να αποτυπώσει στο εξώφυλλο, την τραγωδία στην Υεμένη. Ένα κράτος που ήρθε στην ελληνική ειδησεογραφική επικαιρότητα λόγω της υπόθεσης πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ από το 2015.

Η φωτογραφία είναι του Mohamed al-Sayaghi, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και απεικονίζει έναν άστεγο ο οποίος αγανακτισμένος σηκώνει το νεκρό από βομβαρδισμούς παιδί του. Μην μπορώντας να πιστέψει πως όλα όσα έφτιαχνε μια ολόκληρη ζωή εξαφανίστηκαν σε μια στιγμή.

Η αλήθεια είναι πως όλα τα εγκλήματα που συναντάμε στην Υεμένη εάν γίνονταν σε άλλες χώρες ίσως έπαιρναν διαστάσεις χιονοστιβάδας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο εμφύλιος πόλεμος καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Αυτό το κουβάρι επιχειρεί να ξετυλίξει το ET Magazine.

Παράλληλα πήγαμε στην μαρτυρική Μάνδρα, μιλήσαμε με τους κατοίκους και καταγράψαμε την εικόνα της περιοχής 30 σχεδόν μέρες μετά την τραγωδία που συντάραξε το Πανελλήνιο και άφησε πίσω της 23 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ το νέο ET Magazine βγαίνει από τα σύνορα της Ελλάδας και προσεγγίζει Έλληνες νεομετανάστες. Συμπατριώτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης και ζουν μόνιμα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, μας μίλησαν, απάντησαν στις ερωτήσεις μας και μας περιέγραψαν τι το διαφορετικό γίνεται στον κόσμο σε σχέση με την Ελλάδα.

Μένοντας στα… διεθνή, το ET Magazine καταγράφει –στην πρώτη ανασκόπηση για το 2017- τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα σε όλο τον πλανήτη. Τι έγινε viral και τι εντυπωσίασε περισσότερο την χρονιά που μας αφήνει.

Στο ίδιο κλίμα, θα μπορέσετε να «βρεθείτε» στον Λευκό Οίκο, διαβάζοντας για τα έθιμα των Χριστουγέννων στην προεδρική κατοικία των ΗΠΑ και τι αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει και ο ένοικος. Από τον Κλίντον ως τον Τραμπ.

Επίσης, θα μπορέσετε να κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο, μιας και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η… «επέτειος» της πιο διάσημης πτώχευσης του ελληνικού κράτους και της περιβόητης φράσης «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη.

Τέλος, όπως κάθε Σαββατοκύριακο, θα έχετε την κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο