Ντίνα Νικολάου στον «Ε.Τ.» της Κυριακής: Συζητώ με ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια του εξωτερικού

29/11/17 • 19:47 | UPD 29/11/17 • 19:47

Πέτυχε να τη σέβονται οι συνάδελφοί της και οι κριτικοί, την ίδια στιγμή που το κοινό ακολουθεί πιστά τις συνταγές της

Μια γυναίκα με όραμα και στόχους, η οποία πέτυχε πολλά. Πέτυχε να διαπρέπει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μια δύσκολη τέχνη, αυτή της μαγειρικής.

Πέτυχε να τη σέβονται οι συνάδελφοί της και οι κριτικοί, την ίδια στιγμή που το κοινό ακολουθεί πιστά τις συνταγές της. Η Ντίνα Νικολάου είναι μια femme fatale, μια κυρία που ξέρει να ελίσσεται και να κάνει τα αδύνατα δυνατά! Αν δεν πληρούσε, άλλωστε, όλα τα παραπάνω, δεν θα κατάφερνε να έχει τη δική της εκπομπή στον Alpha με τίτλο «MADE @ HOME» και παράλληλα να πηγαινοέρχεται στη Γαλλία για το βραβευμένο της εστιατόριο «Evi Evane».

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει στο κοινό η νέα σας εκπομπή;
Σε κάθε επεισόδιο συναντώ φίλους από το χώρο της γαστρονομίας ή της τηλεόρασης και προτείνω στους τηλεθεατές μου γευστικούς σταθμούς μέσα στην πόλη που αξίζει να ανακαλύψουν και να αναζητήσουν. Από την άλλη, μέσα από την κουζίνα μου παρουσιάζω διαφορετικές τάσεις, γευστικές αναμνήσεις, τεχνικές και πρωτότυπες αλλά εύκολες συνταγές.

Θεωρείτε ότι οι εκπομπές μαγειρικής είναι μια μόδα που κατάφερε, όμως, να γίνει και συνήθεια για το κοινό;
Σίγουρα είναι και μόδα και συνήθεια. Αυτό, όμως, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, το συναντάμε παντού. Η μαγειρική αφορά στην καθημερινότητά μας, στην επιβίωση, στην υγεία, στη σωματική και την πνευματική αρμονία. Από την άλλη, είναι η πιο οικονομική και λειτουργική έκφραση δημιουργικότητας, φροντίδας και προσφοράς. Αφορά, δε, στους πάντες. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία της!

Η γνώμη σας για τα ριάλιτι μαγειρικής ποια είναι;
Οταν αυτά δεν υπερβαίνουν τα όρια της αξιοπρέπειας για χάρη της τηλεθέασης, είναι και χρήσιμα και διασκεδαστικά. Ως ιδέα μού αρέσει, κάποιες φορές η εκτέλεση της ιδέας δεν με βρίσκει σύμφωνη, γιατί βλέπω υπερβολές και ανακρίβειες που φτάνουν στα όρια της μυθοπλασίας. Ενα ριάλιτι θα πρέπει να αποτυπώνει την πραγματικότητα και την αλήθεια, για χάρη της τηλεόρασης βέβαια αυτό σκηνοθετείται, αλλά όχι να κανιβαλίζεται.

Εχετε σκεφτεί τον εαυτό σας μέλος κριτικής επιτροπής, για παράδειγμα;
Δεν το έχω σκεφτεί αλλά είμαι σίγουρη πως θα μου ταίριαζε αν συμφωνούσα με το όλο πνεύμα του ριάλιτι. Λατρεύω τη διδασκαλία, την επικοινωνία, τα νέα παιδιά και πιστεύω πως όποιος δεν μεταδίδει την εμπειρία και τις γνώσεις του με αγάπη είναι καταδικασμένος να στερέψει από έμπνευση, η δημιουργικότητα απαιτεί δοτικότητα.

Παρά το φορτωμένο σας πρόγραμμα, συνεχίζετε να λέτε το «ναι» στην ελληνική τηλεόραση. Είναι ένα μέσο που αγαπάτε;
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που λατρεύω. Είναι επιλογή μου να είμαι στην ελληνική τηλεόραση. Δεν είναι εύκολο και θυσιάζω πολλά για να είμαι παρούσα στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Προτάσεις για εκπομπές από δίκτυα του εξωτερικού σάς έχουν γίνει; Ενδεχομένως από δίκτυα στη Γαλλία, λόγω του βραβευμένου εστιατορίου που διατηρείτε εκεί;
Μοιράζομαι το χρόνο μου ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα. Ζω τις μισές μέρες του μήνα στην Αθήνα και τις άλλες μισές στο Παρίσι. Στη Γαλλία ζω από 21 ετών. Εχω κάνει εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, ήταν μια εκπομπή ελληνικής μαγειρικής που προωθούσε και άριστα τα ελληνικά προϊόντα. Εχω κάνει διάφορες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές μαγειρικές εκπομπές και τώρα συζητώ με ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια για μια ιδιαίτερα φιλόδοξη εκπομπή που θα γυριστεί στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Από το ένθετο TV Κους Κους της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής