Απάτη της ΕΡΤ – Η ρεπόρτερ ήταν στο στούντιο αντί για τον δρόμο [βίντεο]

24/11/17 • 14:48 | UPD 24/11/17 • 15:00

Στο ρυθμό της Black Friday ζει ή Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος σήμερα και μαζί τους και η... ΕΡΤ.

Στο ρυθμό της Black Friday ζει ή Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος σήμερα και μαζί τους και η… ΕΡΤ.

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων το ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού έγινε για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Στο live που παρακολουθήσαμε μάλιστα, η ρεπόρτερ Άντζυ Μανουσέλλη συνδέθηκε με το στούντιο σε απευθείας σύνδεση από το εκπτωτικό χωριό της Αττικής για να δώσει το κλίμα της αγοραστικής κίνησης.

Ενώ όλα δείχνουν να είναι κανονικά, αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά το βίντεο θα δει κάτι μοναδικά σκανδαλιστικό. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ έχει ένα παράξενο φως να την περιβάλλει, ενώ και η εικόνα πίσω της μοιάζει… ξένη. Λίγη εξοικείωση με τον κόσμο της τηλεόρασης ή απλά ένας παρατηρητικός, διακρίνει πως η δημοσιογράφος βρίσκεται σε στούντιο και οι εικόνες πίσω της παίζουν από βίντεο.

Είναι η τεχνική του λεγόμενου greenbox, με τον παρουσιαστή να στέκεται μπροστά σε έναν μονόχρωμο (συνήθως πράσινο) τοίχο στον οποίο προβάλλονται κινούμενες εικόνες που φαίνονται πίσω από τον παρουσιαστή. Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς ποιος ήταν ο λόγος να βγει η ρεπόρτερ με το μικρόφωνο στο χέρι και κυρίως για ποιο λόγο η φάσα του καναλιού σημείωνε πως βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση με το εκπτωτικό χωριό.

Εκτός όμως από την «ζωντανή σύνδεση με το εκπτωτικό χωριό» μπορούμε να παρατηρήσουμε πως και ο τίτλος του θέματος είναι λάθος καθώς το «Μαύρη Παρασκευή» που έχει ως τίτλο παραπέμπει σε μια καταστροφική μέρα για τα καταστήματα και όχι στην Black Friday.