Πέτρος Συρίγος στον «Ε.Τ.»: Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις την Μενεγάκη στο φαγητό!

23/11/17 • 17:03 | UPD 23/11/17 • 17:03

Ο Πέτρος Συρίγος, ο ταλαντούχος σεφ της Ελένης Μενεγάκη, συστήνεται στο κοινό και μιλά για το «δώρο» αυτής της συνεργασίας

Η αγάπη του για τη μαγειρική είναι πυξίδα στο δύσκολο ταξίδι της επιτυχίας, ενώ η σκληρή δουλειά και η επιμονή εφόδια για την αναγνωρισιμότητα.

Ο Πέτρος Συρίγος, ο ταλαντούχος σεφ της Ελένης Μενεγάκη, συστήνεται στο κοινό και μιλά για το «δώρο» αυτής της συνεργασίας που τον έκανε αγαπητό στους τηλεθεατές και πολλά υποσχόμενο στο χώρο της μικρής οθόνης.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Ελένη Μενεγάκη;
Η συνεργασία μας προέκυψε από το πουθενά… Σε μια συνέντευξη, που είχε δώσει λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η εκπομπή, ανέφερε ότι ψάχνει μάγειρα για την εκπομπή της και αμέσως μετά μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό από μια φίλη που μου έλεγε: «Φέτος εκεί θα πρέπει να βρίσκεσαι εσύ!». Αυτό που έκανα, λοιπόν, ήταν να στείλω ένα απλό μήνυμα στην εκπομπή. Ακολούθησαν αρκετές συναντήσεις και δοκιμαστικά με την Ελένη και τους συντελεστές της εκπομπής και τελικά τα κατάφερα.

Πώς είναι η πρώτη τηλεοπτική εμπειρία;
Μπορώ να πω ότι δεν έχω ξανανιώσει τόσο άγχος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, γιατί, όταν έχεις μπροστά σου τόσες κάμερες, την τόσο ταλαντούχα σε αυτό που κάνει Ελένη δίπλα σου και συγχρόνως απέναντί σου τον κόσμο που σε βλέπει από το σπίτι και περιμένει να δει τι συνταγή θα τους προτείνει ο Πέτρος, το καινούργιο πρόσωπο, γιατί έχω και αυτόν τον τίτλο, εκεί το άγχος χτυπάει κόκκινο! Προσπαθώ, όμως, προσπαθώ πολύ, μπορώ να πω ότι θέλω πολλή δουλειά ακόμα!

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Αυτό που με δυσκολεύει ακόμα είναι, όπως προείπα, ότι μέσα στο λίγο χρόνο που μου δίνεται στην εκπομπή πρέπει να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι η συνταγή μου είναι γρήγορη, οικονομική και εύκολη, αλλά συγχρόνως να δείξω και το χαρακτήρα μου, όπως και την όμορφη συνεργασία που έχω αποκτήσει με την Ελένη που βρίσκεται εκείνα τα λεπτά δίπλα μου.

Υπάρχει χημεία με την Ελένη;
Από την πρώτη στιγμή με έκανε να νιώσω πολύ οικεία δίπλα της. Αυτό, βέβαια, όσο περνάει ο καιρός, μας βοηθάει στο να το βγάζουμε και στον κόσμο.

Πίσω από τις κάμερες πώς είναι;
Πίσω από τις κάμερες περνάμε πολύ ωραία! Είναι φιλική και κάνει πλάκα με όλους. Είναι αυτό που δείχνει και μπροστά από τις κάμερες, ακόμα και κάτι να πάει στραβά το αντιμετωπίζει με χαμόγελο και βρίσκει λύση. Γι’ αυτό, λοιπόν, και πίσω από τις κάμερες είναι ακριβώς το ίδιο όπως την ξέρουμε τόσα χρόνια.

Οντως της αρέσει τόσο πολύ το φαγητό;
Κατ’ αρχάς, σαν τη μύτη-οσμή της Ελένης δεν υπάρχει πουθενά! Μπορεί να μπει στο πλατό και να έρθει στην κουζίνα και να μου πει τι υλικά έχω χρησιμοποιήσει στη συνταγή. Ξέρει πολύ καλά από φαγητό, δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις. Από ό,τι έχω καταλάβει, της αρέσουν περισσότερο τα αλμυρά αλλά γενικά της αρέσει το καλό φαγητό, είτε είναι αλμυρό είτε γλυκό. Δοκιμάζει τα πάντα, δεν θα πει «όχι», άλλωστε αυτό κιόλας την κάνει να έχει τεκμηριωμένη άποψη πάνω στο φαγητό.

Ποια είναι η γνώμη σου για τις εκπομπές-ριάλιτι μαγειρικής;
Ηθελα να δηλώσω συμμετοχή στο δεύτερο «Master chef». Βρισκόμουν, όμως, στο Dubai για επαγγελματικούς λόγους και δεν θα μπορούσα να έρθω στην Ελλάδα τότε που ξεκινούσε. Συνεπώς, φυσικά και μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Από το ένθετο Κους Κους της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής