Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις

Διαβάστε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου 2017

18/11/17 • 15:00 | UPD 18/11/17 • 15:04

Θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αποκαλύψεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας

Με αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και αποκλειστικά δημοσιεύματα κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Αποκλειστικό είναι το βασικό θέμα της εφημερίδας όπου αποκαλύπτει το πρώτο κούρεμα στεγαστικού δανείου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών αλά… ιρλανδικά επιχειρούν για πρώτη φορά οι τράπεζες. Εχοντας εξαντλήσει σχεδόν όλα τα περιθώρια διαγραφών σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκρίνουν για το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο, το 30% του οποίου τελεί υπό καθεστώς νομικής προστασίας, τη λύση του «Split and Freeze».

Πρόκειται για το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην ιρλανδική κρίση και προβλέπει το «σπάσιμο» του δανείου σε δύο μέρη, ένα βιώσιμο, που θα εξυπηρετείται με καταβαλλόμενες δόσεις, ανάλογα με την εισοδηματική δυνατότητα του οφειλέτη, και ένα «παγωμένο», το οποίο θα τίθεται σε σταδιακό κούρεμα, σε αντιστοιχία με τη συνέπεια καταβολών του πρώτου μέρους. Παράλληλα αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τις 29 Νοεμβρίου.

Ακόμα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει τα ντοκουμέντα των αυθαιρεσιών και τα μοιραία λάθη που έγιναν με τη μελέτη με αφορμή την τραγωδία στην Μάνδρα. Αποκαλύπτει ακόμη ότι 12 επικίνδυνα ρέματα απειλούν την Αττική. Τι έλεγαν για τις πλημμύρες στον ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβουν την εξουσία. Ολο το παρασκήνιο για τη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρένα Δούρου.

Στα της Νέας Δημοκρατίας, θα διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση σε τρία μέτωπα. Η οικονομία, η ανικανότητα του Μαξίμου στη διαχείριση των κρίσεων και το αραβικό «deal» Καμμένου βρίσκονται στο επίκεντρο της γαλάζιας αντεπίθεσης.

Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής θα διαβάσετε και αναλυτικό ρεπορτάζ για την αξιολόγηση, το ελληνικό χρέος και τις διαβουλεύσεις που γίνονται. Ελάφρυνση χρέους «εάν χρειαστεί» και αυστηρή πολυετής εποπτεία σε κάθε περίπτωση, υπό το φόβο αναστροφής μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί στο τρίτο πρόγραμμα, είναι η εικόνα της «επόμενης μέρας», αν βέβαια η Ελλάδα ολοκληρώσει το τρίτο Μνημόνιο με επιτυχία τον Αύγουστο του 2018.
Το βασικό ζητούμενο της ελάφρυνσης του χρέους φαίνεται ότι πλέον μετατοπίζεται για το μέλλον και σε αυτό έχει συντελέσει και η υπεραπόδοση των πρωτογενών πλεονασμάτων την τριετία 2015-2017.

Θα διαβασετε ακόμα αναλυτικό ρεπορτάζ για το νέο ΕΣΠΑ το οποίο αφορά επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα. Όλα τα κριτήρια και οι επιλέξιμες δαπάνες.

Ακόμα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει το αλβανικό σχέδιο για δήμευση της ορθόδοξης περιουσίας. Μετά τις κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χειμάρρα από την κυβέρνηση Εντι Ράμα με πρόσχημα την ανάπλαση της περιοχής, σειρά έχουν ενέργειες που, όπως καταγγέλλουν οι ομογενείς, στόχο έχουν τη «δήμευση ξένης ιδιοκτησίας προκειμένου να ελέγχει τους ορθόδοξους ναούς».

Η εφημερίδα επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος χαρακτηρίζει αναγκαστική τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κυκλοφορεί και το ανανεωμένο τηλεοπτικό περιοδικό TV Κους Κους, οπού θα διαβάσετε συνέντευξη του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση και όλα όσα συμβαίνουν στα show της τηλεόρασης και φυσικά όλα τα νέα των επωνύμων.