Ο Δάντης απαντά για το τραγούδι: Είναι φασιστικό αυτό που γίνεται [βίντεο]

16/05/18 • 12:00 | UPD 16/05/18 • 12:00

Είναι μια βδομάδα τώρα που έχουμε κάνει το τραγούδι του Χρήστου Δάντη εθνικό ζήτημα. Επικριτικά σχόλια για τον καλλιτέχνη, κατηγορίες, και τι δεν έχουμε διαβάσει-ακούσει. Ενώ στην πράξη μιλάμε απλά για ένα κακό τραγούδι και τίποτα περισσότερο. Ο Χρήστος Δάντης έδωσε την απάντηση του.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Λάμπρου Κωνσταντάρα, εξήγησε ότι κανένας σεξισμός δεν κρύβεται πίσω από το τραγούδι και μάλιστα είπε το πολύ σωστό ότι και γυναίκα να ήταν, πάλι θα έλεγε την επίμαχη φράση, η οποία είναι άλλωστε και αυτή που ξεσήκωσε τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Δάντης: «Έχει γίνει πολύς ντόρος και πολύ θέμα με το τραγούδι, γιατί έχει μια πολύ κακόηχη λέξη. Γι΄αυτούς. Τη λέξη κ@@@. Έχει κολλήσει όλος ο κόσμος και εν πάση περιπτώσει δεν έχω καταλάβει γιατί έχει κολλήσει. […] Δεν υπάρχει λογοκρισία και στέρηση του λόγου στην τέχνη. Όποια κι αν είναι αυτή, όση αξία κι αν έχει αυτή.

Όπως υπήρξε κάποτε το Παλιό μου Παλτό που ήταν μια απολογητική στιγμή ενός ανθρώπου, έτσι είναι και το συγκεκριμένο τραγούδι. Όποιος έχει ακούσει το τραγούδι και κράζει, δεν έχει ακούσει τον υπόλοιπο στίχο.»

Μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής χαρακτήρισε φασιστική όλη την στάση των επικριτών του και κυρίως των ανθρώπων του χώρου, συναδέλφων ή ανθρώπων της τηλεόρασης.

«Θεωρώ φασισμό οποιονδήποτε βγαίνει και κράζει και λέει απαγορεύεται ο Δάντης να τραγουδάει τέτοιο τραγούδι. Είναι ενοχικοί άνθρωποι, τους βαραίνουν πράγματα από το παρελθόν τους. Τους καταλαβαίνω, τους ασπάζομαι, τους αγαπάω το ίδιο. Αυτό δεν θα αλλάξει. Δεν μπορεί να με μειώσει κάτι. Κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό που κάνω, ούτε εγώ καν. Όσο κι αν προσπαθήσω.»