Τώρα έκανε το μεγάλο βήμα και εντάχθηκε στο ΕΚΑΒ ως γιατρός γενικής ειδικότητας, αναλαμβάνοντας υπηρεσία σε ασθενοφόρα και πτητικά μέσα.
Το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου το «Πρωινό» παρουσίασε την ορκωμοσία του στο ΕΚΑΒ. Στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε: «Θέλει ψυχραιμία. Όσα και να ξέρεις, πάντα συναντάς καινούργιες καταστάσεις και συνθήκες. Το θέμα είναι να έχεις την ψυχραιμία και να μπορείς να τα διαχειριστείς κάθε φορά». Πρόσθεσε επίσης: «Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ελπίζω να τα πάω καλά, να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της υπηρεσίας μου και του κόσμου».
Παρά τη νέα του επαγγελματική πορεία, ξεκαθάρισε πως η μουσική παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του: «Με το τραγούδι δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι. Είναι η έκφρασή μου, η ελευθερία μου, φτιάχνω τραγουδάκια ακόμα και με την κόρη μου». Η πορεία του συνδυάζει την κοινωνική προσφορά με τη δημιουργική συνέχεια, μια ελαφριά αλλά ανθρώπινη στροφή στην καριέρα του.