Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όταν είσαι λίγο εμφανίσιμος, το πρώτο που αμφισβητούν είναι το ταλέντο σου, γιατί μένουν στην εικόνα. Η εικόνα είναι παγίδα και σήμερα, για όλους. Οι άνθρωποι δεν καταναλωνόμαστε πια να καταλάβουμε τον άλλον και είναι κρίμα».
Η ηθοποιός περιέγραψε πως χρειάστηκε να δώσει «διπλάσια μάχη» για να αποδείξει ότι η πορεία της στηρίζεται στη δουλειά και την επιμονή. Αναφέρθηκε στην ξαφνική απομάκρυνση από την τηλεόραση: «Εν μία νυκτί, ήμουν σε δύο κορυφαία τηλεοπτικά προγράμματα και κόπηκα. Ήταν τα «Τετράγωνα των Αστέρων» και η «Κραυγή των Λύκων». Ούτε καν εν μια νυκτί… εν μια στιγμή.»
Παρότι η αλλαγή την τάραξε —«Δεν μου ήρθε εύκολα, ήταν σοκ. Τα πολύ δύσκολα τα αντιμετωπίζω μέσα μου. Γονατίζω, στεναχωριέμαι, αλλά τα αφομοιώνω.»—, η Αλιφέρη συνέχισε ανελλιπώς στη σκηνή: «Από τότε μόνο θέατρο, αδιάλειπτα, χειμώνα – καλοκαίρι. Δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά ήταν μια ωραία δοκιμασία». Κλείνει με την πεποίθηση ότι από τις δυσκολίες γεννιέται εξέλιξη: «Τα επεξεργάζομαι όλα μέσα μου. Από τα δύσκολα βγαίνει πάντα κάτι νέο. Δεν είναι εύκολο, αλλά έτσι εξελίσσεσαι».

