«Κάπου κάπου νομίζω υπάρχουν και κάποια όρια»

Η Ζένια Μπονάτσου για τον Βλάσση και τη σχέση του παππού της [βίντεο]

22/06/18 • 17:42 | UPD 22/06/18 • 17:42

Η Ζένια Μπονάτσου περιγράφει τη μέρα που πέθανε ο Βλάσσης με συνταρακτικές λεπτομέρειες, ενώ επικρίνει τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Λίγο πριν κάνει το πρώτο της επαγγελματικό βήμα, η Ζένια Μπονάτσου έδωσε την πρώτη της συνέντευξη. Μιλώντας στο Πρωινό και τον Άρη Καβατζίκη περιέγραψε την αποφράδα μέρα που πέθανε ο Βλάσσης Μπονάτσος, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει με επικριτικό τρόπο τα όσα κάνει ο παππούς της το τελευταίο διάστημα.

Πάνε 14 χρόνια από τότε που ο Βλάσσης πέθανε. Ένας θάνατος που σόκαρε την Ελλάδα, μιας και ο Βλάσσης ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος άνθρωπος που είχε αγγίξει πολλές καρδιές. Όλοι θυμόμαστε την εικόνα της μικρής Ζένιας στην κηδεία του μπαμπά της.

Σήμερα, η Ζένια Μπονάτσου είναι 21 ετών και μπορεί να μιλήσει με λιγότερη δυσκολία για το βράδυ που χάθηκε ο μπαμπάς της.

«Όλο αυτό έγινε μπροστά μου. Ήμασταν στο σπίτι. Ήταν βράδυ, γύρω στις 3-4 το πρωί και για κάποιο λόγο εγώ έχω ξυπνήσει. Η μητέρα μου ήταν κρυωμένη και (ο πατέρας μου) έφτιαχνε ένα χαμομήλι και τραγούδαγε και σφύραγε. Λέω στη μάνα μου γιατί δεν κοιμάστε και μου λέει είναι ο πατέρας σου δίπλα πήγαινε λίγο να τον δεις.

Πάω δίπλα κι εκεί που παίζαμε και γελάγαμε, για κάποιο λόγο κάτι με πιάνει και φεύγω γρήγορα, μπαίνω στο δωμάτιο και της λέω μαμά ο μπαμπάς δεν είναι καλά. Δεν είχε γίνει τίποτα ακόμα, το ένιωσα. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Το θυμάμαι σαν χθες, τόσο έντονα. Της λέω μαμά ο μπαμπάς δεν θα ζήσει. Εφτά χρονών τώρα, ούτε που ήξερα πως το είπα. Μου λέει τι είναι αυτά που λες παιδί μου και άρχισα να ψιλοκλαίω.

Αφού φέρνει ο πατέρας μου το χαμομήλι στη μάνα μου, είμαι στο κρεβάτι μαζί της, αρχίζει να μην μπορεί να αναπνέει και της φωνάζει Μάρθα, Μάρθα! Αρχίζει να μην μπορεί να αναπνέει, από τοίχο σε τοίχο κουτούλαγε, σα να παθαίνει κρίση,  και λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό μου. Η μάνα μου έπαιρνε τηλέφωνο τους γιατρούς να έρθουν. Εγώ να προσπαθώ να δώσω το φιλί της ζωής, ό,τι μπορούσα να κάνω κι εγώ.

Η μάνα μου πανικόβλητη να προσπαθεί κι αυτοί. Οι γιατροί ήρθαν μετά από μισή ώρα. Όλο αυτό το ζήσαμε οι 2 μας. Μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο μας είπαν ότι δεν ζει. Είχε περιθώριο, στο σπίτι είχε λιποθυμήσει. Οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα. Ο πατέρας μου είχε αγγειοοίδημα, που το έχω κληρονομήσει κι εγώ. Είχε δύο μέρες πρήξιμο τότε. Του έλεγε η μάνα μου να πάνε στο νοσοκομείο κι αυτός ντρεπόταν για να μη δει ο κόσμος το πρόσωπο του πρησμένο.

Μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο εγώ δεν το είχα πιστέψει. Συνειδητοποίησα ότι πλέον ο πατέρας μου δεν ζει όταν μας άνοιξαν το ψυγείο. Εκεί τον είδα προτελευταία φορά. Τελευταία φορά τον είδα πια στην κηδεία».

Σαφώς, δε γινόταν να μην ερωτηθεί για το θάνατο της γιαγιάς της και τη σχέση του Λυκουρέζου με την Καλογρίδη. Η Ζένια Μπονάτσου δεν δίστασε να κατακρίνει τη συμπεριφορά του παππού της.

«Ο καθένας να σου πω ότι κάνει ό,τι θέλει; Δεν θα το πω. Κάπου κάπου νομίζω ότι υπάρχουν και κάποια όρια σε κάποιες καταστάσεις. Μερικές φορές δεν είναι θέμα το τι κάνεις, αλλά το πώς το δείχνεις. Είναι θέμα σεβασμού προς κάποιες καταστάσεις που συνέβησαν πρόσφατα.

Κατά τη γνώμη μου, και να θες να κάνεις αυτή την κίνηση και το επόμενο βήμα, το κάνεις λίγο πιο ήπια και λίγο πιο ήσυχα. Δεν χρειαζόταν τόσος ντόρος για όλη αυτή την κατάσταση, μετά από τον θάνατο της γιαγιάς μου. Κρατάω απόσταση και ούτε θα ήθελα να συζητήσω με τον παππού μου αυτό το θέμα»