Τελευταία στιγμή της ζήτησαν να μείνει γυμνή

Η θαρραλέα στάση της Πενέλοπε Κρουζ να μη γδυθεί για ένα ρόλο

15/06/18 • 15:17 | UPD 15/06/18 • 15:17

Η Πενέλοπε Κρουζ μπόρεσε να μην συμβιβαστεί. Είπε Όχι σε κάτι που είναι ξεκάθαρα ανήθικο. Αρνήθηκε να γδυθεί για έναν ρόλο.

Το ξεκίνημα της καριέρας για κάθε άνθρωπο είναι το δύσκολο. Είναι το σημείο που καλείται να δείξει τι αξίζει χωρίς να έχει αντάλλαγμα. Είναι το σημείο που αναγκάζεται να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς γιατί πιστεύει στον εαυτό του και θέλει την ευκαιρία. Η Πενέλοπε Κρουζ μπόρεσε να μην συμβιβαστεί. Είπε Όχι σε κάτι που είναι ξεκάθαρα ανήθικο.

Στις αρχές της καριέρας της είχε κλείσει ραντεβού με έναν σκηνοθέτη και τους υπεύθυνους του κάστινγκ για έναν ρόλο. Πέταξε από την Ισπανία στην Αμερική, πήγε στο ραντεβού και όταν έφτασε εκεί της ζητήθηκε κάτι που δεν αναφερόταν στην αρχική ενημέρωση και στο συμβόλαιο που είχε συμφωνηθεί να υπογράψει.

Σε συνέντευξη της στην ισπανική εφημερίδα ACB, η Πενέλοπε Κρουζ περιγράφει την αντίδραση της όταν της είπαν να μείνει γυμνή, το πως ένιωσε όταν αρνήθηκε και πως εκτιμά τώρα εκείνη τη στάση της.

«Όταν έφτασα εκεί, με φοβερό τζετ-λαγκ, μου είπαν «πρέπει να σας δούμε στο γραφείο». Ήθελαν να προσθέσουν κάτι στο συμβόλαιό μου. Είπαν «Αν θέλετε να κάνουμε το δοκιμαστικό, θα πρέπει να δεχθείτε ότι στην ταινία θα υπάρξουν κάποιες γυμνές σκηνές που δεν ήταν στο σενάριο». Τους είπα «Γιατί δεν μου το είπατε πριν από 24 ώρες, προτού μπω στο αεροπλάνο;». Παρ’ όλο που είχα ήδη γυρίσει ταινίες που είχαν γυμνές σκηνές εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να υποβληθώ σε κάτι τέτοιο. Αποφάσισα ότι έπρεπε να πω όχι, ό,τι κι αν γινόταν.

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να με αναγκάστε να κάνω κάτι τέτοιο… δεν θα έχει αποτέλεσμα με μένα. Έχω μια οικογένεια που με αγαπά, θα γυρίσω στο αεροπλάνο και δεν με νοιάζει αν δεν παίξω στην ταινία. Ήξερα ότι δεν θα πάρω τον ρόλο στην ταινία. Αλλά τώρα, στα 44, μπορώ να πω ότι είναι μία από τις στιγμές, για τις οποίες αισθάνομαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Είπα τότε στον εαυτό μου ότι την ημέρα που θα πεθάνω, θα θυμηθώ αυτή τη στιγμή».