Η Έλλη Κοκκίνου και η πρόταση που της είχε γίνει για Eurovision [βίντεο]

29/06/18 • 20:12 | UPD 29/06/18 • 20:12

Newsroom eleftherostypos.gr

Όπως περιγράφει στην Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη η Έλλη Κοκκίνου, η εγκυμοσύνη της εκείνη την περίοδο δεν της επέτρεψε να το κάνει.

Καλεσμένη στην εκπομπή Η Φωλιά των ΚουΚου των Καραβάτου-Κατσούλη βρέθηκε η Έλλη Κοκκίνου για να μιλήσει για όλα όσα την αφορούν. Η αναφορά στον Γιώργο Μπόγρη ήταν αναπόφευκτη, αλλά αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η πρόταση για να πάει στη Eurovision.

Ήταν πριν μια δεκαετία, τότε που ο Τζόνυ Καλημέρης ήταν διευθυντής προγράμματος στην κρατική τηλεόραση. Ο Καλημέρης είχε μιλήσει το 2008 με την Έλλη για να είναι εκείνη που θα μας εκπροσωπήσει, αλλά τελικά βρέθηκε η Καλομοίρα να πηγαίνει στο Βελιγράδι.

Όπως περιγράφει στην Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη η Έλλη Κοκκίνου, η εγκυμοσύνη της εκείνη την περίοδο δεν της επέτρεψε να το κάνει. Άλλωστε εκείνη την εποχή οι παραγωγές και οι δαπάνες για τον διαγωνισμό ήταν αρκετά μεγάλες. Αυτό σήμαινε περιοδεία, προετοιμασία πολύ καιρό πριν, κάτι αδύνατον για μια νέα μαμά.

«Τώρα; Δεν ξέρω αν θα πήγαινα. Όταν μου είχαν κάνει πρόταση δεν μπορούσα για πρακτικούς λόγους. Ήταν τη χρονιά που πήγε η Καλομοίρα, για απευθείας ανάθεση. Γέννησα μια μέρα πριν. Είχα το μωρό αγκαλιά στο μαιευτήριο και βλέπαμε την Καλομοίρα. Μετά δεν ήθελα να αφήσω το παιδί για τόσο καιρό. Τότε ακόμα, όλη η προβολή και το promotion που γινόταν για το τραγούδι της Eurovision, ήθελε περίπου ένα μήνα να είσαι εκτός σπιτιού και έκανες περιοδεία από χώρα σε χώρα για την προβολή.

Δεν ήθελα να λείπω ένα μήνα από το παιδί, ήταν βρεφάκι. Κάναμε τις συζητήσεις τότε με τον Τζώνη Καλημέρη, που του το εκμυστηρεύτηκα γιατί ακόμα ήταν πάρα πολύ νωρίς, ήμουν σε πολύ αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης. Του είπα ευχαριστώ αλλά δεν μπορώ για αυτό και αυτό το λόγο. Θα το έκανε ο Φωκάς Ευαγγελινός, θα διαλέγαμε ένα πολύ δυνατό τραγούδι με πολύ μεγάλη παραγωγή και μεγάλα ποσά για την παραγωγή αυτή. Τότε ακόμα γινόντουσαν τεράστιες παραγωγές»