Ο Γιώργος Μαζωνάκης σε μία καθηλωτική εξομολόγηση που είχε συμπεριληφθεί στο DVD της συλλεκτικής κασετίνας με τίτλο "Με λένε Γιώργο - 20 Χρόνια Γιώργος Μαζωνάκης" είχε αναφερθεί στη σκοτεινή περίοδο της ζωής του.
Ο τραγουδιστής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια είχε πει μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία τρία χρόνια εισπράττω την αποδοχή σε μεγάλο βαθμό. Τα προηγούμενα έχω περάσει από φάσεις που έλεγα: ‘γιατί κάνω εγώ αυτή τη δουλειά;” ‘Ενιωθα καταραμένος που κάνω από αυτό το επάγγελμα. Ένιωθα και αδικημένος. Παρόλο που είναι μια λέξη που δεν τη χρησιμοποιώ συχνά. Γιατί πιστεύω ότι θέλεις να είσαι αδικημένος γιατί τα πράγματα ξεκινούν από εσένα τον ίδιο».
Και είχε προσθέσει ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήθελα να απαρνηθώ το όνομα ”Μαζωνάκης”. Ηθελα να μην κάνω αυτή τη δουλειά, να μην έχω τίποτα να κάνω. Την περίοδο που πέρασα αυτό, που ήμουν έξω από τα πράγματα. Γιατί την είχα δει: ‘Ποιος είναι αυτός ή άλλος; Δεν μου λέει τίποτα αυτός ή ο άλλος”, χωρίς όμως ταυτόχρονα να πιστεύω σε εμένα. Δηλαδή και κατηγορούσα τους άλλους και δεν είχα αυτοπεποίθηση. Όταν περνούσα αυτή τη φάση. Το ζήτησα (από τον Θεό) με μεγάλη αγάπη. Να ανοίξουν οι ουρανοί να με ακούσουν. Ζήτησα να ξαναγυρίσω στη φάση που με τη δουλειά μου ήμουν πολύ εντάξει και είχα ένα όραμα για αυτή. Και μου συνέβη αυτό το πράγμα πάλι από την αρχή».
Και είχε τονίσει ο τραγουδιστής: «Την εποχή που ήμουν έτσι, εγώ είχα βγάλει το τραγούδι “Θέλω να γυρίσω στα παλιά” όπου ήταν ύμνος εκείνη την εποχή. Όπως καταλαβαίνεις, είχα τεράστια επιτυχία και εγώ ήμουν down. Σαν να μη με ενδιέφερε; Σαν να είχα το νου μου αλλού; Υπήρχαν φορές που έβγαινα να τραγουδήσω και εγώ κοιτούσα το ρολόι μου τι ώρα θα τελειώσω για να βγω να κάνω clubbing. Δεν με ενδιέφερε καθόλου».





















